Модератори: додо, аврора, Sasha, mirindaa71
alex_91 написа:много благодаря
втората част нешо не мога да я изтегля май искат да платя можеш ли ако я има на компютара ти да ми я прати6 на мейл hugo_11@abv.bg мерси много
krotkakotka написа:Ефросина колко е млада и красиваПо времето, когато се е състояло това състезание, бях от анти-феновете на ХГ, но животът е странно нещо и човек никога не трябва да казва никога
. Гледала съм гимнастика от тази епоха, но нито едно цяло състезание, много е интересно да се следи как се мени модата в ХГ, и като музика, и като трика (между другото много ми хареса това на Симона за обръч); ясно е, че популярните елементи се налагат главно от правилниците. Явно това тогава е бил правилникът на скоковете, миналият беше на пируетите и танцовите стъпки, така си ги кръщавам, поне по мои лични непрофесионални наблюдения, само от това, което се вижда на килима
Майски написа: Правилник, в който треньорките първо наблъскваха елементите един след друг, а после търсеха музика, която що-годе да пасне на така сътворения сбирщайн от чупки. Правилник, при който можеше да си изхвърлиш уреда на около 3 км. от залата, да го гониш два часа и пак да получиш висока оценка, само защото можеш да се завържеш на фльонга. Правилник, който превърна ХГ не само в силно травматичен, но направо в бутиков спорт. Не че много се е променило оттогава, но все пак нещата изглеждат доста по-прилично.
krotkakotka написа:Майски, тя Ефросина докато коментираше, спомена, че българските треньорки се опитват да запазят художественото в художествената гимнастика дори и с този правилник, което много добре съвпада с описаното от теб. Мисля, че заедно с Тончева дефинираха това като "да направят от математиката изкуство". Аз бих казала, че математиката по принцип е изкуство, но в общи линии е ясно какво се опитваха да кажат. За мен беше интересно да видя, че дори Кабаева се бори с пируета в панше и то от един оборот, явно този пирует е придобил популярност след това, това имах предвид като мода в трудностите. Доколкото знам, според предишния правилник имаше и други пируети със стойност като паншето на цял крак, но той беше особено модерен през изминалия цикъл. Моля, някой да ме поправи, ако не съм права. Така че това имах предвид с това, че донякъде правилникът определя "модерните" трудности с тяло, но не само. След като изгледах това състезание, донякъде разбрах защо тогава и малко преди това не харесвах ХГ- дори сега се напрегнах, защото всичко ми изглежда доста травматично.
krotkakotka написа: Мисля, че заедно с Тончева дефинираха това като "да направят от математиката изкуство".
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта