много ми хареса едино изказване на Вишнева от фейсбук страничката ѝ, надявам се не е неуместно да го постна тук
'The next generation always dances better in technical terms, which is totally normal. But, although I continuously adjust to the chan
ging requirements, to me, technique is not about the amount of pirouettes or the height at which you can lift your leg, but rather about transitional movements, or the way Galina Ulanova could run across the stage, or Margot Fonteyn's unique poses. Luckily, my teachers have explained to me at an early age that it was not a pirouette that mattered, but the way you performed it and the emotional content you filled it with'
'С точки зрения техники следующее после меня поколение уже танцует лучше, и это нормально. Я всегда понимала, что требования меняются и что к ним нужно подтягиваться, но для меня техника заключается не в количестве пируэтов и не в высоте поднятой ноги, а в переходах, в промежуточных движениях, в беге Улановой, в позе Фонтейн. Мне повезло: мой педагог сразу дал мне направление развития, объяснив, что дело не в пируэте, а в том, как ты его сделаешь и как подашь эмоционально'