Силви Гилем

Модератори: аврора, Sasha, samodiva_yana

Силви Гилем

Мнениеот galka » Вто Сеп 22, 2009 8:14 pm

Money and power doesn't buy loyalty and class
Изображение
Аватар
galka
Insider
Insider

Re: Sylvie Guillem

Мнениеот pla » Пон Дек 26, 2011 10:40 pm

Ауу, сега огледах по-добре балетния форум и видях темата за една от любимите ми балерини. Мерси galka, тя прави дори вариации, които са ми малко скучни, фантастични. Мисля че след Плисецкая, тя ми е втората любима балерина. :D Ще пусна малко видео. Много ми се иска да споделя емоцията си, която предизвиква тази балерина. :)

Ето репетиция на Китри, вижте колко е бърза и каква чиста техника :o . Лека е като перце, всичко изглежда точно на място, с емоция но и с техника. Мисля че е една от най-добрите. Накрая на видеото казва, че е наполовина испанка, но това няма значение. Права е, тя е цялата танц :evil:

Забележете последния диагонал, жестоко!

Ето как се стига до такава перфектност, по-старо видео на репетиция на Дон Кихот :evil:
pla
Световен шампион
Световен шампион

Мнениеот pla » Вто Дек 27, 2011 8:17 pm

Малко допълнителна информация. За Силви Гилем Нурейев казва, че тя е единствената жена, за която изобщо би помислил да се ожени. :lol: Бил е в буквалния смисъл влюбен в нейния балет. Всички знаят какъв перфекционист е бил и с какви гигантски имена в балета е работил, така че по-голямо признание, трудно може да се намери. Лауретка е на международния конкурс във Варна (малко патриотизъм :wink: ) и става най-младата étoile във Франция.

Тя е истинска наследница на Нурейев и в други аспекти, както него, тя постоянно търси новото. Не се оставя на известността, а търси и търси перфектността, различното.. душевното в танца. Абсолютен бунтар във всяко едно отношение. Специфичното при нея е, че търси линията в изразяването на музиката. Някои хора са я критикували навремето, че не е достатъчно изразителна, че е наложила в балета модата на дълги, тънки крака с голяма разтяжка. В днешно време много балерини следват примера и и това не прави впечатление на никой, тя дори изглежда по-изразителна от доста млади звезди. Всички обаче признават таланта и, и много хора виждат нейното търсене на изразителност в нюнсите на движенията.
pla
Световен шампион
Световен шампион

Силви Гилем

Мнениеот jasmin » Съб Юни 16, 2012 6:58 pm

Божествена балерина от висока класа! :D :) ;) :wink: :twisted: :0202: :bye: :one77: :1010: :super: :ura: =D> :sup: :87878: :trophy: :gold: :medal: :goldstar: :thankyou2: :yaystars: :bestpost: :love:
ИзображениеИзображение Изображение

Тази балерина получава най-високата заплата! :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o
jasmin
Новак
Новак

Re: Силви Гилем

Мнениеот LD » Вто Яну 27, 2015 11:41 pm

Sylvie Guillem (19 years) & Patrick Dupond

Sylvie Guillem 'Grand Pas Classique'

Sylvie Guillem - Raymonda
Аватар
LD
Insider
Insider

Мнениеот marchella_1999 » Сря Яну 28, 2015 10:53 am

Прекрасна е!!!! :0895:
marchella_1999
Новак
Новак

Мнениеот Sasha » Сря Юли 08, 2015 6:21 pm

Бенефис на Силви Гилем
Видях тази статия в руски сайт. Явно вече ще прекрати да танцува. Има и видео.

http://www.1tv.ru/news/culture/286497
Аватар
Sasha
Модератор
Модератор

Мнениеот lidusha » Съб Юли 18, 2015 5:18 pm

:88787:
Еха, и аз Пенка!
Аватар
lidusha
Gymfan
Gymfan

Мнениеот lidusha » Съб Юли 18, 2015 6:06 pm

pla написа: Лека е като перце, всичко изглежда точно на място, с емоция но и с техника. Мисля че е една от най-добрите.
pla - :one77:
Еха, и аз Пенка!
Аватар
lidusha
Gymfan
Gymfan

Re: Силви Гилем/ Sylvie Guillem

Мнениеот Хореография » Чет Окт 06, 2016 2:25 pm

Тя сама ни дава отговор, че е размислила с отказването си от сцената за наше щастие:

Една невероятна Новогодишна Гала в Токио за постещането на новата 2016 год. Silvie танцува Bolero by Maurice Bejart...

http://youtu.be/SS_WJmLGFrA
Аватар
Хореография
Модератор
Модератор

Мнениеот Хореография » Чет Окт 06, 2016 2:53 pm

А ето и една малко по- стара тема от 2007г. , която от няколко дни ме държи на "нокти" и не спирам да мисля за това изпълнение. Sylvie разработва темата Rise and Fall с заглавие Two / Kung Fu Ballet on Ecstasy и с премерена динамика, минима музикален съпровод и осветление успява да докосне всеки един зрител. Невероятна техника във всяко едно движение, много чувство и симбиоза между елементите- Тяло, Танц, Музика, Светлина.. Много просто, много модерно, много завладяващо!!!

Специални поздрави на Nadton, която откри това Видео и го посна в раздел " Предложете Музика" :evil: :evil: :evil:

http://youtu.be/IdjAbhZi-QU
Аватар
Хореография
Модератор
Модератор

Re: Силви Гилем/ Sylvie Guillem

Мнениеот nadton » Чет Дек 15, 2016 3:41 pm

Хореография написа:Тя сама ни дава отговор, че е размислила с отказването си от сцената за наше щастие:

Една невероятна Новогодишна Гала в Токио за постещането на новата 2016 год. Silvie танцува Bolero by Maurice Bejart...

http://youtu.be/SS_WJmLGFrA

Значи все още имам шанс да я видя на живо, ако не е размислила, разбира се. Благодаря и аз
Жаба вика: вряк, вряк, вряк,
имам хубав жабурняк.
Той е хубав и зелен —
бог го дава зарад мен.
Ала имам грозен враг,
той е щърка дългокрак,
дето вика: трак, трак, трак.
Аватар
nadton
Световен шампион
Световен шампион

Назад към Звезди на балета