Иванина Иванова

Модератори: аврора, Sasha, samodiva_yana

Re: Иванина Иванова

Мнениеот emil_bs » Чет Фев 18, 2021 12:41 am

На 12-ти февруари 2021 в Опера Бургас се игра балетния спектакъл "Лешникотрошачката" - с Иванина Иванова в ролята на Маша (Клара) и Емил Йорданов в ролята на Лешникотрошачката. Получи се магичен спектакъл, а Ива беше просто зашеметяваща - изключително красива, нежна, ефирна и грациозна! Както можете да видите и от снимките по-горе или тези в линковете отдолу.

Видео откъси от спектакъла!
Всички снимки от Adore Pirin!
Снимки и информация за спектакъла - Приказна балетна магия в Операта - най-известният коледен балет "Лешникотрошачката" оживя на бургаска сцена през февруари.

В студената петъчна вечер, в залата на Бургаската опера оживя приказната история на "Лешникотрошачката", по безсмъртната музика на П. И. Чайковски. Спектакъклът бе заплануван в програмата на Държавна опера - Бургас през м. декември, като предколеден подарък за почитателите на балетното изкуство, но бе отложен заради сложната и динамична епидимична обстановка.
Една от най‐атрактивните балетни постановки на Бургаската опера носи творческия печат и несравним авторов почерк, характерни за режисурата и хореографиятя на проф. Хикмет Мехмедов /който уважи с присъствието си спектакъла на неговата идейно‐художествена рожба/. Фееричната сценография и костюми са на Радостин Чомаков, репетиторът, който обединява целия балетен състав с професионални умения и такт – Галина Калчева, помощник‐режисьор на забележителната балетна постановка, играна с голям успех по сцени из цяла България, в едни по‐добри за всички ни времена, е Петър Тихолов.
Няма как да останат незабелязани и естетичните костюми на всички участници, изпипани до последния детайл и издържани в единната идейна линия на постановката, както и внушителната цялостна картина на декорите и оригиналното оформление на сцената, подсигурено технически – чрез осветлението и специалните ефекти.
Публиката, закопняла за досег с живото изкуство, което е несравнимо – като емоционално взаимодействие, бе изпълнила докрай допустимия капацитет от 30% на залата. Билетите бяха свършили още вчера. Това е един добър знак за жаждата на ценители за красота.
В петък вечерта в Зала Опера се сътвори великолепие от артистизъм, финес, елегантно пресъздаване на известния приказен сюжет – плавно преливане на сценичните епизоди, обединени от идейната нишка на вещата режисура.
Красиви, с осезаем заряд, индуциран от истинското вдъхновение на артиста, бяха всички участници в мащабната приказна феерия - от децата от Детски балетен театър "Капка", с ръководител Капка Роглева, до всички балетисти от трупата на Бургаската опера и традиционно блестящите солисти: Иванина Иванова – като Маша, Емил Йорданов – Лешникотрошачката / Принца, Яна Бердута -– дебют в ролята на Черната кралица, Светлан Николов – Дроселмайер!
Всяка една от сцените от балетната приказна феерична история се редуваха по естествен начин, преливайки красивите послания на музиката на Чайковски и великолепието на хореографията, режисьорските и сценографски решения. Всяко едно от индивидуалните изпълнения, дуети, ансамбли и атрактивни масови сцени, в съчетание с умело вплетените в цялостната картина технически ефекти, заслужи спонтанни адмирации от страна на публиката, в която бяха забелязани почитатели на балетното изкуство от всички възрасти.
Великолепни, изящни, цветни, красиви и въздействащи бяха: Адриана-Мария Манасиева и Огнян Иванова /в "Неаполитански танц"/, Лора Пехливанова, Анелия Иванова и Тоедор Цаков /в "Индийски танц"/, Даниела Туртуманова и Даниел Тичков /в "Китайски танц"/, Ивана Фиалковска, Мария Габарова, Патрисия Соарес и Стефан Типиков /в "Руски танц"/, Натали Иванов и Ива Овчарова /приятелки на Маша/, Рая Чакърова от ДБТ "Капка" /Фриц/, Добрина Бахова /Дойка/. В красивия ансмабъл от снежинки бяха: Адриана-Мария Манасиева, Полина Иванова, Натали Иванова, Ива Овчарова, Даниела Туртуманова, Патрисия Соарес, Ивана Фиалковска, Бианка-Хелън Джованели, Елена Георгиева, Мария Габарова. Втв фееричния "Розов валс" се представиха: Адриана-Мария Манасиева, Полина Иванова, Даниела Туртуманова, Натали Иванова, Теодор Цаков, Даниел Тичков, Огнян Иванова и Стефан Типиков, Ивана Фиалковска, Ива Овчарова, Патрисия Соарес, Бианка-Хелън Джованели, Елена Георгиева, Мария Габарова. Родители бяха: Елена Георгиева, Бианка-Хелън Джованели, Мария Габарова, Теодор Цаков, Даниел Тичков, Стефан Типиков, Огнян Иванов. Всички създатели на приказната феерия от движения, багри, музика, обединени от забележителната режисура на проф. Мехмедов, получиха заслужена възхита и адмирации.
emil_bs
Световен шампион
Световен шампион
 
Мнения: 1806
Регистриран на: Чет Фев 16, 2017 12:42 am
Местоположение: Бургас

Re: Иванина Иванова

Мнениеот аврора » Чет Мар 18, 2021 4:57 pm

https://xoxomonica.wordpress.com/2021/0 ... M_QKxg59A8

Историята зад балетния дебют на младата бургаска балерина – Иванина Иванова

Изображение

Навярно всички сте чували за красивата балетна история „Лебедово езеро“.

Някои от вас може да са ставали свидетели на този спектакъл, други може просто да знаят историята, или да са чували част от сюжета на този велик балет, но съм убедена, че никой от моите читателите не е танцувал в самият спектакъл. Може и да има някоя скрита балерина тук, която да е била част от култовата четворка малки лебеди, но едва ли има някой, който да е стигал до по-голяма роля в този „балет на балетите“.

Това не важи и за участниците в това интервю, или по-скоро главния участник – младата бургаска балерина, Иванина Иванова, която миналата година направи своят първи дебют, изигравайки на голяма сцена, двете главни роли в „Лебедово езеро“. Тази на Одета и Одилия.

Тя е най-младата балерина в България, която успява да достигне до тази роля. Едва на 20 години, Иванина споделя зашеметяващото си изпълнение на сцената на Държавна опера Бургас, на двете роли с голямо „Р“ в историята на балета, които според мен показват зрелостта и уменията на една балерина.

Нека опознаем малко повече тази млада грация с това интервю, което с удоволствие направих преди няколко месеца, срещайки се с Иванина не къде да е, а на самата сцената на Държавна опера Бургас.

Здравей, Иванина!

С теб се познаваме от дълго време, но нека разкажем на нашите читатели малко повече за теб и твоята история. Сподели ми какво или по-скоро кой, събуди у теб желанието да се занимаваш с класически балет?

Здравей, Мони! Много ми е приятно, че си ни тук на гости в нашия втори дом, така мога да го нарека, сцената на Държавна опера Бургас. Започнах да тренирам художествена гимнастика от много малка възраст, едва на 4 години и оттам започнах и с балета, понеже там танцувахме поне 1 час класически балет, за помощ към гимнастиката. С течение на времето, колкото повече пораствах, толкова повече ми харесваше балета, и моята майка ми предложи тази възможност да се запиша в Музикалното училище с класически балет. По този начин щях да се развивам още повече в гимнастиката. В 5-ти клас влязох в Музикалното училище с балет, и малко по-малко започвах да се запалвам все повече, заппочвах да правя разликите между балета и гимнастиката. Двата спорта си приличат, но всъщност са доста различни. Преподавателите ми също бяха причината това изкуство да ми харесва толкова много.

Да разбираме, че спортът всъщност ти е помогнал много, за да се насочиш точно към класическия балет?

Определено! Спортът е моят живот. Съвсем скоро спрях да тренирам гимнастика, защото реших да се отдам изцяло на балета, и той да бъде моята професия.

Спомняш ли си какво беше усещането да стъпиш за първи път на сцена. Изпитваше ли сценична треска и как успя да я преодолееш?

Не мога да го нарека точно сценична треска понеже в гимнастиката от малки излизаме пред голяма публика, на килима, всеки път на състезание. По-скоро имаше едно вълнение, което беше по-различно от това в спорта, понеже е сцена, ще танцувам балет този път с красив балетен костюм. Беше много приятно, ние бяхме още мънички, заедно с вас моите съученички си спомням как се вълнувахме тук зад кулисите на тази сцена. Много ми хареса. Още от първото излизане се влюбих.

Каква емоция влагаш всеки път щом стъпиш на сцената?

Във всяка роля влагам различна емоция, зависи от това какво танцувам. Преди спектакъл изпитвам много емоции – страх и вълнение, притеснение, всичко. Но определено ми е много приятно да изпитвам всякакви емоции. Когато стъпя обаче на сцената гледам да мисля изцяло за това, което танцувам, да се опитам да предам енергията на хората. Да им хареса това, което гледат и да се потопят в историята и магията на спектакъла.

Ти си само на 20 години, но вече си постигнала възхитителния дебют, превъплъщавайки се в ролите на Одета и Одилия – героини от поставяния на пиедестал балет „Лебедово езеро. Какво е усещането? Какво е чувството да изберат точно теб за тази роля?

Чувството е необяснимо! Просто аз не мога да го изкажа с думи, наистина. Все още не мога да повярвам какво ми се случи. Много съм щастлива, че имах тази възможност. Разбира се, знам, че все още ми е малко рано за тази роля. Трябва да съм натрупала повече опит, за да я изтанцувам, защото се води като една от най-сложните роли за балерината, изобщо. Но много работих и много се зарадвах, че получих тази възможност. Дадох, наистина всичко от себе си, за да се получи добре, да се харесам на публиката и аз да изпитам удовлетворение за това, което съм постигнала. Тепърва ми предстои много работа. Надявам се, живот и здраве, по-нататък отново да имам тази възможност, за да мога да я подобря.

Как успя да вдъхнеш живот и да изразиш контраста между тези две роли, те са толкова различни?

Да, наистина ролите са коренна противоположност. В рамките на два часа, наистина е много трудно да успееш да направиш и двете.

„Даже в някои театри по света се танцуват от две различни балерини, за да може всяка да се концентрира върху своята роля.“

Но успях някак, не знам. Много ми помогнаха моите педагози, с които работих, да усетя и двете роли. Надявам се да съм успяла да ги предам на публиката.

Кажи ми каква работа седи зад постигането на 32 последователни фуетета? Колко време ти беше нужно, за да ги постигнеш?

Много време. Ежедневна работа в залата, малко по малко, не изведнъж да се хвърляме, но ние още от училище сме започнали да ги учим тези неща. Вече в театъра, когато влезеш и в образ това също много помага, за да си направиш и технически движенията и да си изтанцуваш нещата.

За повечето балерини ролята на Черния лебед е смятана за най-желана в кариерата на един танцьор. Съществува ли друг мечтан образ, който винаги си искала да изиграеш и смяташ, че ще се счита за възход на твоята балетна кариера?

Честно да си призная, още в първите ми години в Музикалното училище с балет, когато започнах повече да гледам и да се интересувам от класически балет, попаднах на Черния лебед, и наистина много ми хареса. Затова мога да кажа, че това е моята мечтана роля до момента, да изтанцувам Черния лебед. Наистина съм много щастлива и мисля, че даже успях по-добре да се въплътя в този образ, сега в спектакъла. Надявам се да успея и с образа на Одета – Белия лебед, и да достигна това ниво. За мечтана роля, в момента ми е Жизел. Надявам се през новия сезон да успея да изтанцувам и тази роля. Не знам дали ще успея да я постигна и да ми бъде най-добрата роля в балетната кариера, но много обичам този балет и образ.

Да разбираме, че ти ще изиграеш главната роля на Жизел, следващия сезон?

Надявам се! Не мога да кажа със сигурност, но ще видим.

Имала ли си моменти, в които ти е идвало просто да се откажеш? Какво те е мотивирало да продължиш напред и да се развиваш в това изкуство?

Мисля, че всяка една балерина е имала момент, в който й е било наистина много трудно и тежко, идвало й е да се откаже. Включително и аз съм имала такива моменти, разбира се. Обикновено са след тежка или лоша репетиция. Но сядам и мисля, давам си сметка за това, което правя, какво искам да постигна, защо го правя и така се успокоявам. Също така моето семейство, моите педагози, репетитори и моите приятели много ми помагат и са заедно с мен. Наистина съм много благодарна на всички тези хора, че са ми помогнали.

„Трудно е, но пък е много приятно, когато постигнеш успех.“

Какво е чувството да си примабалерината, на Държавна опера Бургас, на 20 години?

Аз лично все още не мога да осъзная, че това ми се случи и то за много кратък период от време. За почти 2 години успях да изтанцувам тези роли, което е много кратък период от време за тези спектакли. Много съм щастлива, много съм благодарна за това и ще продължавам да работя все така упорито, да се трудя постоянно, и се надявам да имам по-големи успехи за напред.

Ако COVID-19 беше балетно упражнение, какво щеше да е то?

Не мога да го сравня с балетно упражнение, защото движенията, които изпълняваме в балета са красиви, чрез тях изразяваме чувствата и емоциите в дадена роля, разбира се трябва много време и работа, за да се направят в пълния им блясък. Но на мен ми доставя удоволствие да работя всеки ден до достигането на съвършеното им изпълнение. Поради тази причина не мога да ги сравня с COVID-19, защото вируса определено не е нещо приятно и безобидно.

Какво е ежедневието на една балерина?

Моето ежедневие е нормалното за всяка една балерина. От сутрин до вечер в залата. В зависимост от деня на спектакъла понякога работим и в почивните дни, за да не губим форма. Разбира се, получавам и нужната почивка и успявам да се възстановя от понякога доста тежките репетиции.

Какво се промени за теб, по време на първата карантина, когато всички трябваше да си стоим у дома?

Когато излязохме под карантина си мислех, че ще бъде за една, най-много две седмици. Продължих да работя вкъщи, възможно най-усилено, доколкото имах възможност, защото очаквах всеки момент да ни се обадят, че се връщаме. За съжаление, след първите три седмици разбрах, че това няма скоро да се случи и намалих малко темпото. Имах моменти на леко отчаяние. Не ми беше никак лесно да дочакам момента, в който отново ще се върна в залата.

„Но тогава разбрах, че това е нещото, което наистина искам да правя и ми липсва – да бъда на сцената!“

Имаш ли хоби, което да ти доставя също толкова удоволствие, колкото балетът?

На този етап моята професия е и моето хоби, и ми доставя все по-голямо удоволствие с всеки изминал ден!

Иванина, много ти благодаря за това прекрасно интервю и съм ти още по-благодарна, че успя да потопиш моите читатели в магията на танца!

И аз ти благодаря много, Мони!

Мога с часове да ви разказвам за тази грация, и да ви споделям нейни снимки от множеството образи, в които се превъплъщава.

Иванина е едно момиче с борбен дух!

Тя е открила своето призвание, което е да бъде на сцената и да раздава емоция под формата на балетни движения. Мисля, че от това интервю ще запомня това изказване: „Трудно е, но пък е много приятно, когато постигнеш успех.“ И може би в това се крие ключът към щастието. Когато си наясно какво искаш от живота и просто даваш 110% от себе си, всеки ден, каквото и да ти коства. Защото трябва да мислиш мащабно, в дългосрочен план.

Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор
 
Мнения: 22576
Регистриран на: Нед Апр 27, 2008 12:25 am
Местоположение: Русия Санкт-Петербург

Re: Иванина Иванова

Мнениеот аврора » Чет Апр 22, 2021 3:45 pm

Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор
 
Мнения: 22576
Регистриран на: Нед Апр 27, 2008 12:25 am
Местоположение: Русия Санкт-Петербург

Re: Иванина Иванова

Мнениеот emil_bs » Пет Апр 23, 2021 5:24 pm

В събота е дългоочакваната премиера на „Жизел“. Дебют за младата примабалерина Иванина Иванова в главната роля. - статията включва много информация за спектакъла и участниците, както и 2 видео откъса от репетициите!

Интервю на БНР с Иванина Иванова (аудио запис) - Отложеният от миналата пролет балет "Жизел" предстои тази седмица. Ива разказва за спектакъла и изграждането на образа на Жизел.

Анонс на спектакъла "Жизел" в БНТ.
emil_bs
Световен шампион
Световен шампион
 
Мнения: 1806
Регистриран на: Чет Фев 16, 2017 12:42 am
Местоположение: Бургас

Re: Иванина Иванова

Мнениеот emil_bs » Нед Май 02, 2021 12:53 am

Блестящ дебют на Иванина Иванова като Жизел в едноименния балет, игран на сцената на Опера Бургас на 24-ти април 2021!

Премиерата на "Жизел" – красота и класа - статията съдържа и снимки от спектакъла.

Видео откъси от спектакъла
Още видео откъси

Снимки от Adore Pirin
Още снимки

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
emil_bs
Световен шампион
Световен шампион
 
Мнения: 1806
Регистриран на: Чет Фев 16, 2017 12:42 am
Местоположение: Бургас

Re: Иванина Иванова

Мнениеот emil_bs » Сря Май 26, 2021 12:30 am

Красота и драматични страсти в "Жизел" - информация и снимки от второто изиграване на спектакъла (18-ти май 2021).
emil_bs
Световен шампион
Световен шампион
 
Мнения: 1806
Регистриран на: Чет Фев 16, 2017 12:42 am
Местоположение: Бургас

Re: Иванина Иванова

Мнениеот аврора » Чет Юли 29, 2021 10:51 pm

Аватар
аврора
Модератор
Модератор
 
Мнения: 22576
Регистриран на: Нед Апр 27, 2008 12:25 am
Местоположение: Русия Санкт-Петербург

Re: Иванина Иванова

Мнениеот emil_bs » Нед Дек 05, 2021 1:59 am

През лятото Полина и Иванина участваха в още няколко спектакъла:

Вариации от балета Пахита (Иванина дебютира в ролята на Пахита) - 25.07.2021 Летен театър - Бургас, с оркестър на живо (диригент Иван Кожухаров). Спектакълът се игра заедно с Кармина Бурана.
ФРАГМЕНТИ ОТ III ДЕЙСТВИЕ НА БАЛЕТА "ПАХИТА" ОТ ЛУДВИГ МИНКУС - видео
Още видео
Снимки от Adore Pirin
Успешна премиера на "Пахита" и величествена "Кармина Бурана" - информация и снимки.

Лебедово езеро (Иванина за втори път в ролята на Одета/Одилия) - 04.08.2021 Летен театър - Бургас
Видео от спектакъла
Снимки от Adore Pirin
Великолепно "Лебедово езеро" в Летния театър - информация и снимки.

Баядерка (Иванина в ролята на Никия, Полина дебютира в ролята на Гамзати) - 17.08.2021 Летен театър - Бургас
Един от най-драматичните и въздействащи моменти от балетния спектакъл "Баядерка" - видео
Още видео
Снимки от Adore Pirin
Красота и драматизъм в "Баядерка" - информация и снимки.

Баядерка (Иванина в ролята на Никия, Полина в ролята на Гамзати) - 07.09.2021 Летен театър - Варна
Снимки от Adore Pirin
emil_bs
Световен шампион
Световен шампион
 
Мнения: 1806
Регистриран на: Чет Фев 16, 2017 12:42 am
Местоположение: Бургас

Re: Иванина Иванова

Мнениеот emil_bs » Нед Дек 05, 2021 2:21 am

През есента имаше 5 спектакъла с участието на Полина и Иванина:

Докосване (танцов спектакъл по хореография на проф. Хикмет Мехмедов) - 16.10.2021, Кърджали.
Снимки от Adore Pirin

Спящата красавица (този път Иванина беше в ролята на Аврора, а Полина дебютира като Фея Люляк) - 19.10.2021, Опера Бургас.
Снимки от Adore Pirin
Още снимки
"Спящата красавица" - изкуството в името на Доброто - информация и снимки.

Шехерезада (Иванина дебютира като Шехерезада) / Романтично (танцов спектакъл по хореография на проф. Хикмет Мехмедов) - двата спектакъла се играха един след друг на 12.11.2021, Опера Бургас.
Снимки от Adore Pirin
Още снимки
Вълшебна балетна вечер в петък - информация и снимки.

Вариации от балета Пахита (Иванина в ролята на Пахита) - 30.11.2021 Опера Бургас, с оркестър на живо (диригент Иван Кожухаров). Спектакълът се игра заедно с "Кармина Бурана".
Изящество и силни внушения с "Пахита" и "Кармина Бурана" - информация и снимки.
Последна промяна emil_bs на Пон Дек 27, 2021 9:52 pm, променена общо 1 път
emil_bs
Световен шампион
Световен шампион
 
Мнения: 1806
Регистриран на: Чет Фев 16, 2017 12:42 am
Местоположение: Бургас

Re: Иванина Иванова

Мнениеот emil_bs » Пон Дек 27, 2021 4:22 pm

На 3 декември 2021 в Опера Бургас се игра балетният спектакъл "Жизел", с Полина Иванова в ролята на Жизел. Поли изпълни ролята си по блестящ и много въздействаш начин! Ива беше в ролята на Мирта и също се представи блестящо.

Красота и творческа зрялост с "Жизел" на бургаска сцена - информация и снимки.
Снимки от Adore Pirin
Още снимки
Видео откъси от спектакъла.
Поли:
Изображение
Ива:
Изображение
emil_bs
Световен шампион
Световен шампион
 
Мнения: 1806
Регистриран на: Чет Фев 16, 2017 12:42 am
Местоположение: Бургас

Re: Иванина Иванова

Мнениеот emil_bs » Пон Дек 27, 2021 4:52 pm

На 19-ти и 20-ти декември 2021 в Опера Бургас се играха 2 спектакъла "Лешнокотрошачката", като в първия спектакъл в главната роля (Маша) дебютира блестящо Полина Иванова, а във втория в ролята (за пореден път) се превъплъти Иванина Иванова. В ролята на Лешникотрошачката играха съответно Даниел Тичков (с Поли) и Теодор Цаков (с Ива).

19 декември:
Вълшебна "Лешникотрошачка" в Операта - информация и снимки
Още снимки.
Видео откъси от спектакъла.

20 декември:
Последният балетен спектакъл за годината - с голям успех - информация и снимки.
Още снимки.

Изображение
Изображение
Изображение
emil_bs
Световен шампион
Световен шампион
 
Мнения: 1806
Регистриран на: Чет Фев 16, 2017 12:42 am
Местоположение: Бургас

Re: Иванина Иванова

Мнениеот emil_bs » Чет Яну 06, 2022 1:03 am

Видео клип посветен на Иванина и Полина и техния път в балета: A Million Dreams
emil_bs
Световен шампион
Световен шампион
 
Мнения: 1806
Регистриран на: Чет Фев 16, 2017 12:42 am
Местоположение: Бургас

Re: Иванина Иванова

Мнениеот emil_bs » Чет Мар 10, 2022 11:41 pm

От началото на годината Иванина и Полина вече работят за Софийска опера и участват в балетните спектакли в София.

Страница в сайта на Софийска опера:
Иванина Иванова
Изображение
Биография

Иванина Иванова е родена в гр. Бургас. През 2019 г. завършва Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ – гр. Бургас. От пролетта на 2019 г. е примабалерина в Държавна опера – Бургас, където участва в целия репертоар:

„Спящата красавица“ - Аврора, Фея Люляк, Принцеса Флорина, Фея Смелост
„Жизел“ – Жизел, Мирта
„Баядерка“ - Никия, Гамзати, Трио сенки, Grand Pas dʹ Action
„Лебедово езеро“ – Одета/Одилия, Четворка малки лебеди, Четворка големи лебеди
„Лешникотрошачката“ - Маша, Руски танц, Фриц, Снежинки, Розов валс
„Пахита“- Пахита
„Шехерезада" - Шехерезада
„ Ромео и Жулиета” - Жулиета
„Копелия“ - Копелия
„Пепеляшка“

От 2022 г. е част от състава на балета на Софийска опера и балет.

Награди:
Национална среща на млади балетни изпълнители ,,Анастас Петров“ гр. София
2019 — 2-ра награда
IBC Sicilia Barocca 2019 , Modica, Italy — 3-та награда
МФ ,,Рози Кзахстан“ гр. Астана, Казахстан
2017 – 1-ва награда
МФ ,,Рози Русия“ гр. Санкт Петербург , Русия
2018 — 1-ва награда
МФ ,,Рози Казахстан“ гр. Алмати, Казахстан
2019 – 1-ва награда
emil_bs
Световен шампион
Световен шампион
 
Мнения: 1806
Регистриран на: Чет Фев 16, 2017 12:42 am
Местоположение: Бургас

Re: Иванина Иванова

Мнениеот emil_bs » Чет Мар 10, 2022 11:42 pm

Софийска опера и балет:
ТРИ ДЕБЮТА В БАЛЕТА „ДОН КИХОТ“ ПРЕЗ МАРТ -
В две дати – 11-ти и 13-ти март от 19:00 часа Софийска опера и балет ще разкаже по един темпераментен и забавен начин историята на двама влюбени - Китри и Базил и ще зареди зрителите с романтично и ведро настроение. В класическата балетна творба „Дон Кихот" на Мариус Петипа публиката ще види три дебюта.

Като емблематичната Червена пачка на 11-ти и 13-ти март ще дебютира Полина Иванова.

В ролята на Повелителка ще влязат Аманда Роха на 11-ти и Иванина Иванова на 13-ти март.

Като Китри и Базил на 11-ти зрителите ще видят Марта Петкова и Емил Йорданов, а на 13-ти - Боряна Петрова и Никола Хаджитанев.
Очакваме ви!
emil_bs
Световен шампион
Световен шампион
 
Мнения: 1806
Регистриран на: Чет Фев 16, 2017 12:42 am
Местоположение: Бургас

Re: Иванина Иванова

Мнениеот аврора » Пон Сеп 12, 2022 11:47 pm

Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор
 
Мнения: 22576
Регистриран на: Нед Апр 27, 2008 12:25 am
Местоположение: Русия Санкт-Петербург

ПредишнаСледваща

Назад към Млади надежди

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта