аврора написа:samodiva_yana написа:Да, абсолютно съм съгласна pla. Има риск от контузия, при това контузия, която да ги свали отпалците и да ги извади от балета завинаги. Обаче това училище се хвърля да произвежда гении и да доказва колко е велико и не приема критика отникъде. Аз се опитах да обясня какво мисля и коментарът ми беше изтрит, а на мен - забранено да публикувам изобщо занапред под техните клипове.
Част от стремежът да се правят сложни вариации предполагам идва и заради идеята да се покаже нещо ново. Последните години малките правят все едни и също неща, които се смятат подходящи за възрастта им - Арлекино, Синя птичка, Аврора. От две години забелязвам, че все по-малки момиченца се опитват да се преструват на Китри, на Есмералда, на Одилия/Одет...все роли, които изискват най-малкото повече житейски опит. И съм изумена колко са възторжени коментарите под изпълненията на Лада и Виктория... Тези хора не виждат ли, че е тромаво, че техниката на палци куца и че не са порастнали децата за подобни вариации?
Този човек (Курамшин) според мен е ужасен. Например, догодина завършва Академия "Ваганова" бившата нейна ученица Жиганшина Ксения. Тя е преместила в Академията преди много години. И досега Курамшин слага последните й видеа като свои и постоянно организира много гласове против това видео, тоест уж много хора отбелязват, че не им харесва нейното изпълнение.
http://www.youtube.com/watch?v=Xpdu2Beg ... re=related
63 против!!!
Много е гадно така.
Боже какъв ужас! Това говори, че балетът за този човек не е призвание и любов, а просто бизнес.