Как да изберем пъвите палци?

Модератори: Sasha, samodiva_yana

Как да изберем пъвите палци?

Мнениеот Sasha » Пон Юни 17, 2013 4:24 pm

http://blog.bgballet.com/balet-za-deca/80-kak-da-premerim-baletnite-palci

Изображение

Изборът на първите палци е отговорна задача. Добре е да го направите със своя преподавател, но ако нямате тази възможност, задължително отидете в магазин, в който консултантът ще ви окаже компетентна помощ в техния избор. Без значение на чии съвет разчитате, задължително ще чуете въпроса „Как се чувстваш в тях?“ Вижте какво имаме предвид и какъв отговор очакваме да чуем.

Когато закупувате първите палци за вас или за детето ви това трябва да стане задължително по препоръка на вашия преподавател. Ако решите на своя глава да пробвате или носите палци, без краката ви да имат нужната подготовка, това може да доведе до сериозни травми.

Как трябва се чувствате в палците, които са ви по мярка?
Подготовка

Преди пробата се подответе така, както смятате да танцувате – ако използвате подплънки, сложете ги на крака, след това обуйте чорапогащник. Подплънките е добре да бъдат от същия вид, с който смятате да танцувате.
Обуване

Сложете палците на крака, като нослето им леко сочи навън. Кракът трябва да влиза без голям напън, но не и да влиза прекалено свободно. Докато сте стъпила на пода с цяло стъпало петичките трябва да са добре опънати и да не се изхлузват от стъпалото. След това нека някой ви подаде ръка и се изправете на палците. Обърнете внимание на това как се чувствате, защото от това зависи правилното определяне на модела за вашия крак. Какво трябва да усещате когато пробвате първия си чифт? Добре прилягащият чифт поанти не причинява болка. Страничната част на кутията обхваща добре кокалчетата на крака, като не позволява на крака да се смъква надолу. Палецът на крака съвсем леко докосва платформата, без това да причинява болка или дискомфорт. При изправяне на палците петата трябва да натисне на стелката и да я огъне назад.
Кои са най-честите проблеми?

Ако палецът ви се огъва и изпитвате болка, това значи че или размерът ви е малък или ширината на кутията е прекалено голяма. И обратно – ако палецът не докосва платформата би трябвало да пробвате обувка с по-голяма ширина Ако усещате болка отстрани на кокалчетата би трябвало да пробвате как ще се чувствате в обувка с по-голяма ширина. Ако петата няма силата да огъне стелката и обувката ви бута напред когато сте изправена на палци трябва да опитате обувка с по-мека стелка.
Аватар
Sasha
Модератор
Модератор
 
Мнения: 1630
Регистриран на: Пет Авг 14, 2009 10:21 pm
Местоположение: Пловдив

Назад към Техника на балета

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта