ПОМОЩ?

Модератори: Sasha, samodiva_yana

ПОМОЩ?

Мнениеот loverg4 » Пет Апр 03, 2015 11:14 pm

Искам да ви попитам детето ми тренира художествена гимнастика и иска да пробва с палци според вас дали ще е подготвено за палци и как да разбера кой размер носи ако някой може да ми прати линк или да ми обясни моля ви :)
loverg4
Потребител
Потребител

Re: ПОМОЩ?

Мнениеот samodiva_yana » Съб Апр 04, 2015 2:05 am

Без присъствието на учител - не, не и пак не!

Много големи контузии могат да станат дори и при едно неправилно изкачване на палец и повече детето не само да не се качи на палци, ами да се сбогува и с гимнастиката.
Палците не са играчка, ако има амбиции да се занимава, заведете я на уроци по балет. Обикновено след около 2-3 години по 3 занятия седмично децата започват работа и на палци. Но никога без предварителното одобрение на педагога.Той има необходимата подготовка да прецени кога е готово детето и кога физическото му развитие позволява. Преценява и какъв тип палци биха били подходящи - има огромно разнообразие от модели и цени.
Когато Бог отнеме нещо от твоята хватка, той не те наказва, а просто изпразва ръката ти, за да получиш нещо по-голямо
Аватар
samodiva_yana
Gymnastics Expert
Gymnastics Expert

Мнениеот Sasha » Пон Май 25, 2015 10:25 pm

Абе, по принцип си права, обаче не бива да се вселява такъв страх у родителите от палците. Аз "проходих" на палци в съвсем невръстна възраст. Майка ми ме мъкнеше със себе си на репетиции и така веднъж докопах нечии събути палци, обух си ги и успях да прекося на пръсти цялата зала. Всички много ми се радваха и на никого не му дойде на ум да се изплаши за глезените ми.
Аватар
Sasha
Модератор
Модератор

Мнениеот Хореография » Нед Май 31, 2015 6:29 pm

loverg4 написа:Искам да ви попитам детето ми тренира художествена гимнастика и иска да пробва с палци според вас дали ще е подготвено за палци и как да разбера кой размер носи ако някой може да ми прати линк или да ми обясни моля ви :)

Моята препоръка е също първо детето да вземе часове по балет и тогава под наблюдението на специалист да се пробват палците.

А като гимнастичка, балетната подготовка е не само от полза а даже в днешно време задължителна.

Моят съвет е : паралелно с гимнастиката и два до три пъти в седмицата часове по балет, а то по- късно ще си покаже къде детето се чувства по- добре, къде има повече интерес и за какво има физика и талант гимнастика или балет.
И тогава Палците са много бързо закупени :)
Аватар
Хореография
Модератор
Модератор

Назад към Техника на балета