Боряна Калейн

Модератори: аврора, KrasiK

Re: Боряна Калейн

Мнениеот elka3 » Вто Окт 01, 2024 11:10 pm

elka3
Gymnastics Expert
Gymnastics Expert

Мнениеот Хореография » Съб Окт 05, 2024 12:16 am

Аватар
Хореография
Модератор
Модератор

Мнениеот elka3 » Пон Окт 07, 2024 2:52 am

Спортната Джунгла - Боряна Калейн: Дилемата дали да спре | ВЪЗКРЪСВАНЕТО
https://www.youtube.com/watch?v=KNj7elO10Y8
elka3
Gymnastics Expert
Gymnastics Expert

Мнениеот Хореография » Пет Окт 11, 2024 10:38 pm

Аватар
Хореография
Модератор
Модератор

Мнениеот Хореография » Пет Окт 11, 2024 11:29 pm

Приятна среща в Пловдив на майсторски клас с Боряна Калейн.
Национален отбор на България.
Сребърен медалист на Олимпиадата Париж 2024
Организатор СК "Диана" Пловдив- Диана Попова

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
Хореография
Модератор
Модератор

Мнениеот Майски » Нед Окт 20, 2024 10:41 pm

https://nova.bg/news/view/2024/10/20/47 ... %B7%D0%B8/

Изображение

История за величие, болка и провал

"На хората им е трудно да разберат, че не съм машина, аз съм човек също. Понякога самата аз изпитвам силни емоции и невинаги успявам да покажа своя максимум. Това е нещо, което само аз знам как си го преживявам. Никога не съм се отказала. Колкото пъти и да съм се проваляла, аз съм ставала и съм се опитвала отново", каза Боряна Калейн, в ексклузивен разговор с Мариян Станков – Мон Дьо.

БЛЕНУВАН МЕДАЛ: Брилянтната Боряна Калейн грабна среброто в индивидуалната художествена гимнастика

"Аз платих много голяма цена в сълзи, в разочарования, но така открих себе си и осъзнах, че съм силен човек, който може да се справи с всичко, което поиска. Не знам дали мога да дам цена на това нещо. Моята цел винаги е била нещо по-голямо", каза още Калейн. Тя сподели, че е имала един момент в спортната си кариера, когато е искала да захвърли бухалките: "Преди година и половина, точно преди световната купа в София. Тогава бях в много тежък момент емоционално. Аз се докарах до него, защото спрях да вярвам в своя успех. Изпаднах в голяма и дълбока дупка".

"Като че ли не успях да се съвзема напълно след Токио. Продължих да падам в тази дупка стъпка по стъпка. През 2022 не успях да участвам в световното първенство. Следващата година не успях да стартирам спрямо моите очаквания", разказа тя. "Чувствах се като най-големия провал на света", добави тя. "Аз съм много амбициозен човек, самокритична съм и вместо да ми помага, това започна да ме мачка", каза още Калейн.

Илияна Раева: Нарекох Боряна Калейн "кралица"

"След Токио имах разговор с личния ми треньор. Тя ме уверяваше, че все още има какво да дам на художествената гимнастика, че трябва да си дам малко повече време и да имам търпение към себе си. Не бях категорична, но бях много близо до това да се откажа", сподели олимпийската състезателка.

"Аз показах нова светлина на художествената гимнастика - това да сме в образ, а не просто да изпълняваме дадени елементи с уред. Влагам сърце и душа във всяко съчатение", заяви тя.

Video:

https://www.vbox7.com/play:2f5a988752?f ... wkPWtdWaCQ

https://youtu.be/Jf82xHD1QyE?si=eTrRWtu87E8uETcF
Майски
Европейски шампион
Европейски шампион

Мнениеот Хореография » Пон Окт 21, 2024 12:17 am

https://www.facebook.com/permalink.php? ... 35&__cft__

Изображение

П Р О Г Р А М А:

За Мастър клас с Боряна Калейн

26 – 27 октомври 2024 г. – Варна, България

- 26 октомври 2024г.
Участват родените през 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013
10.00 – 10.15 откриване
10.15 - 13.00 загряване, ОФП, трудности с тяло и техника с уреди
13.00 - 13.30 разговор с Боряна Калейн, автографи и снимки за спомен

- 27 октомври 2024г.
Участват родените през 2014, 2015, 2016, 2017
10.00 - 12.30 загряване, ОФП, трудности с тяло и техника с уреди
12.30 - 13.00 разговор с Боряна Калейн, автографи и снимки за спомен

Всички деца да носят тежести, ластици и всички гимнастически уреди

По време на Мастър класа ще се проведе разговор, дискусия на треньорите с Марияна Памукова - личен треньор на Боряна Калейн.

Мастър класа ще се проведе в зала “Хореография“, Дворец на културата и спорта, Варна
Организатор: Филипа Филипова - председател на СК ”ЧАР ДКС”, Варна
Официален фотограф Сашо Керенски Flexible.bg
Аватар
Хореография
Модератор
Модератор

Мнениеот Хореография » Сря Окт 30, 2024 1:16 am

Мастър клас с Боряна Калейн - снимки Сашо Костадинов

Albm:
https://www.facebook.com/media/set/?van ... 4034615585

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
Хореография
Модератор
Модератор

Мнениеот Майски » Пон Дек 09, 2024 8:27 pm

Боряна Калейн потвърди решението да прекрати кариерата си

Сребърната медалистка от Париж 2024 Боряна Калейн обяви официално с пост в социалните мрежи, че слага край на кариерата си. Решението се очакваше още от лятото, когато най-добрата ни гимнастичка спечели сребърен медал в индивидуалната надпревара на олимпийските игри във френската столица.
"Дойде моментът да затворя една основна страница от моя живот - тази на активен спортист. Благодарна съм за всичко, през което ми се наложи да премина, на целия екип от треньори, ръководство на федерацията, нашите съдии, медицинския екип, моят клуб "Левски-Триадица", и най-вече на моето семейство! Обичам ви много всички и ви благодаря от сърце, че вярвахте в мен!", написа Калейн, но уточнява, че художествената гимнастика ще остане част от нейния живот.

https://www.dnevnik.bg/burzi-novini/202 ... to=4715663
Майски
Европейски шампион
Европейски шампион

Мнениеот Майски » Съб Дек 21, 2024 5:04 pm

https://www.24chasa.bg/sport/article/19571084

Статията не се копира.
Майски
Европейски шампион
Европейски шампион

Мнениеот Майски » Сря Дек 25, 2024 9:18 am

Майски
Европейски шампион
Европейски шампион

Мнениеот Майски » Чет Яну 02, 2025 1:14 pm

Боряна Калейн е „Спортист на София“ за 2024 година

Олимпийската вицешампионка в художествената гимнастика Боряна Калейн е „Спортист на София“ за 2024 година. Сребърната медалистка от Париж събра рекордните 45 точки, като изпревари с 23 точки наредилата се на второ място в допитването състезателка по спортна гимнастика Валентина Георгиева, трети с 6 точки стана професионалният боксьор Кубрат Пулев.

Калейн заслужи признанието със спечеления сребърен медал индивидуално на Олимпиадата в Париж, наред с това през 2024 г стана европейска шампионка от Будапеща.

Валентина Георгиева се класира на авторитетното 5-о място на прескок на Игрите в Париж и грабна среброто също на прескок от Европейското първенство с първия медал за България при жените от 35 години насам.

Кубрат Пулев спечели през декември двубоя с Махмуд Чар за регулярната титла на Световната боксова асоциация (WBA), съобщи БНР.

В анкетата следват борецът Едмонт Назарян – бронзов медалист от Европейското първенство в Букурещ в кат. 63 кг класически стил, плувкинята Габриела Георгиева - шеста на 200 м гръб на Световното първенство в Доха с национален рекорд 2:10,11 мин, първата след Таня Богомилова със световен финал в женското ни плуване и участничка на Олимпиадата в Париж, тенисистката Виктория Томова – влязла за първи път в Топ 50 на световната ранглиста, 17-а на Олимпиадата в Париж и финалистка на WTA125 турнира във Валенсия, фехтовачката Йоана Илиева - 10-а на сабя от Олимпиадата в Париж, спечелила турнира за Световната купа в Люксембург, с бронз от Гран при турнира за СК в Орлеан (Фр) и сноубордистът Кристиян Георгиев - световен шампион за младежи на паралелен слалом от Лахтал, Австрия.

Боряна Калейн е абсолютен победител в допитването посочена като номер 1 във всички листи. Второто издание на анкетата бе организирано отново сред авторитетните спортни журналисти членове на Медийния съвет към Българския олимпийски комитет. Всеки от тях посочи своята тройка, като за първо място се даваха 5 т., за второ 3 и за трето 1 т. Преди година Калейн се нареди четвърта, тогава победител с 29 т. бе скиорът алпиец Алберт Попов, изпреварил наредилите се в тройката Йоана Илиева с 22 т. и шахматистката Антоанета Стефанова с 12 т.

Ето пълния списък на получилите гласове и точки в анкетата за „Спортист на годината на София за 2024“

1. Боряна Калейн (художествена гимнастика) - 45 точки
2. Валентина Георгиева (спортна гимнастика) - 22 точки
3. Кубрат Пулев (професионален бокс) - 6 точки
4. Едмонт Назарян (борба класически стил) - 3 точки
5. Габриела Георгиева (плуване) - 2 точки
6. Виктория Томова (тенис) - 1 точка
7. Йоана Илиева (фехтовка) - 1 точка
8. Кристиян Георгиев (сноуборд) - 1 точка

Церемонията по награждаването по традиция ще се състои в Музея на спорта в началото на февруари.

https://trud.bg/boryana-kalein-e-sporti ... 24-godina/
Майски
Европейски шампион
Европейски шампион

Мнениеот Майски » Съб Яну 04, 2025 8:25 am

Майски
Европейски шампион
Европейски шампион

Мнениеот neshka admirer » Сря Юни 25, 2025 5:21 pm

За феновете на Буба, сред които оставам завинаги, искам да споделя впечатления от нейния бенефис. Невероятно емоционално събитие, в публиката не един и двама души плакахме от начало до край. От клуба на Буба "Левски-Триадица" бяха подготвили много красиво и креативно танцово шоу - борба между светлата и тъмната страна, в един момент тъмните сили приковаха Буба към стената, но в крайна сметка тя се освободи и светлата страна надделя. Имаше кратка ретроспекция към детските години на Буба, първите й, за мен легендарни съчетания - без уред т.нар "испанското" и топката по "Memory", които бяха изиграни от деца от клуба парелелно с видео от изявите на Бубето. Тази топка по "Memory" съм си я нарекла пророческото съчетание, тъй като там тя държи в ръце и се радва на самия олимпийски медал (а едно време го мислихме дали е слънчево зайче, какво аджеба е туй малко и толкова ценно нещо). Както и да е, имам критика към Флорина Иванова, че поне едно видео трябваше да сглоби от легендарните съчетания и образи на Буба през годините, тъй като от детските съчетания направо преминаха към Париж и храс-прас, дойде ред на словата. Бубето, г-жа Памукова, г-жа Маркова и г-жа Раева се обърнаха към присъстващите, една към друга, много беше трогателно наистина, с почит към щаба, както си му е редът. Изуми ме жестът на г-жа Раева, която се беше подготвила с букет рози и нетипично за нея поиска прошка от Боряна за проявената жестокост през годините. Та така. Най-много ми хареса завършекът, в който се каза, че талантът на Боряна не може да се загуби и тя ще продължи да го отдава на гимнастиката.
Успех, късмет и щастие на нашата Буба по пътя й нататък! Незабравима! :0895: :do78: :thankyou2:
Аватар
neshka admirer
Олимпийски шампион
Олимпийски шампион

Мнениеот neshka admirer » Съб Юни 28, 2025 12:52 pm

Позволявам си да копирам публичен пост на г-жа Раева от ФБ относно бенефиса на Буба.
" С класен и вълнуващ спектакъл “ Преродена” Боряна Калейн се раздели със спортната си кариера!
Каквото и да кажа за Боряна ще е недостатъчно. Да беше благословена да премине и през Ада, и през Рая..
Едва ли някога многобройните и фенове ще разберат най-важните детайли от драматичната и и успешна спортна кариера, но по-важното за тях е, че тяхната любимка пребори себе си, откри се, прероди се и спечели толкова жадуващия олимпийски медал.
Кое е най-важното за мен от нейния спортен път?! Естествено това, че си тръгва от състезателния килим щастлива и чувствайки се осъществена. Смисълът е този в големия спорт. Можеш да не постигнеш кой знае какви успехи, но пак да си щастлив и да се чувстваш осъществен. Такава е Катрин Тасева. Може да си постигнал много, почти всичко в спортната си кариера, но да се чувзтваш зле, да не обичаш гимнастиката и да провалиш бъдещето си . Много такива познавам. Затова съм щастлива за Боряна и Марияна!
Още нещо има много важно за мен, доста лично, от спортната кариера на Боряна.
Аз много трудно се възхищавам на състезателки по художествена гимнастика. В целия си живот съм се възхищавала на четири гимнастички от различни епохи и поколения и от различни страни. Това го знаят всички, които ме познават. Трябва да са много “Уау”, да са уникални, да са истински специални, за да ме развълнуват.
Е, Боряна е петата. Тя ме накара да гледам отново и отново топката и на Олимпиадата. Това е свръх изживяване за мен.
Благодаря ти, скъпа моя, че си петата. Бях се примирила, че дори няма да са колкото пръстите на едната ми ръка. Ти ме разтърси истински, дълбоко, всеобхватно, извън мащаба на професионалната ми компетентност. Това е толкова важно за мен, колкото и твоята осъщественост!
Щастлива съм, че оставаш в залата и ще бъдем заедно! Горда съм с теб, че избра да даряваш на тези, които идват след теб знанията си!
Бъди силна и смела!
Обичам те!
Поздравления за Флорина Иванова!"
Аватар
neshka admirer
Олимпийски шампион
Олимпийски шампион

Предишна

Назад към Изявени българки гимнастички