Елвира Краснобаева / Elvira Krasnobaeva (ARM)

Модератори: аврора, KrasiK

Re: Елвира Краснобаева

Мнениеот Хореография » Съб Окт 05, 2024 12:28 am

03.10.2024
https://gong.bg/oshte-sport/drugi-sport ... w6uxzbuoBg

Изображение

Бившата националка по художествена гимнастика Елвира Краснобаева заяви, че решението ѝ да напусне България не е свързано със спорта.

Грацията, на която се възлагаха огромни надежди за бъдещето, пожела да се състезава под друг флаг. Тя обяви, че планира да живее и тренира в Русия, където е родена, но ще представя Армения.

"Доста е трудно решение, но то по принцип няма нищо общо с федерацията по художествена гимнастика. Има друга причина - по семейни обстоятелства се местим. Истината е, че ще се състезавам за Армения. Трябваше ни вариант, в който да можем да живеем в Русия и го намерихме – ще живея и тренирам в Русия, но ще представям Армения. Решението ми не е свързано с финансови въпроси, както и с това, че не отидох като титуляр на олимпийските игри в Париж", каза Елвира Краснобаева в интервю за радио Варна.

Преди няколко дни с пост в социалните мрежи грацията обяви, че сменя националността си. Управителният съвет на Българската федерация по художествена гимнастика извади гимнастичката от националния отбор, спря финансирането й, и обяви, че тя дължи финансови компенсации на централата, която й забрани да използва направените до момента музики и композиции.

Родената в Русия гимнастичка заяви, че в момента не тренира. Планира да започне подготовка следващата седмица, когато вече ще е напуснала България.

"В момента не тренирам. Смятам да започна подготовка следващата седмица. Готова съм да започна всичко отначало. Сега ще трябва да работя още повече, за да направим новите съчетания и да ги изработя колкото се може по-бързо. Вече знам и с коя треньорка ще продължа да работя, но все още не мога да кажа името й", добави тя.

По отношение реакцията на досегашната й треньорка Светлана Юриевна, Краснобаева коментира: "Госпожата също доста трудно преживява моето решение, защото с нея сме работили много, но няма какво да направим. Има такива ситуации в живота. Всички трябва да се успокоим малко. Искам да остана в добри отношения с всички. Не искам конфликти. Искам всичко да е наред, защото сме хора. Това са абсолютно нормални неща. Много съм благодарна на всички треньори и хора за подкрепата. Аз не я затварям вратата към България, защото никой не знае какво ще се случи. Може да се върна да живея тук след време"./БТА
Аватар
Хореография
Модератор
Модератор

Re: Елвира Краснобаева / Elvira Krasnobaeva (ARM)

Мнениеот Майски » Чет Дек 12, 2024 10:01 am

Елвира се е върнала в клуба на Кабаева. Линк към статията, сайтът не разрешава копиране на материала.

https://www.24chasa.bg/sport/article/19508086
Майски
Европейски шампион
Европейски шампион

Мнениеот Майски » Пон Май 05, 2025 10:54 am

Краснобаева с българско знаме в Русия

Бившата националка по художествена гимнастика Елвира Краснобаева се яви под български флаг на състезание в Русия. Спортистката, която е родена в Санкт Петербург, но израснала във Варна, напусна България със скандал с федерацията, а след това не се разбра с Армения, Франция и Азербайджан, се появи на „Купата на най-силните“ в Москва. 17-годишната Краснобаева, която не се бе състезавала от доста време, се представи изключително слабо и остана 41-а от 42 участнички, като зад нея завърши състезателка от Ливан. Участието й от името на България не е санкционирано от БФХГ, след като миналата година Елвира поиска и получи прекратяване на договора си с родната централа. Причината бе, че семейството й искаше да се върне в Русия, където да намери по-добро лечение на братчето й, което страда от аутизъм. Иначе Краснобаева минаваше за голяма надежда при индивидуалистките, след като стана европейска шампионка за девойки през 2022 г.

https://trud.bg/a/articles/%D0%BA%D1%80 ... 0%B8%D1%8F
Майски
Европейски шампион
Европейски шампион

Мнениеот аврора » Пон Май 05, 2025 5:10 pm

Аз обясних във Фейса, че Елвира досега има само българско гражданство и има право да играе за тази страна. Тя не представя НО на България.
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот Майски » Пон Май 05, 2025 6:15 pm

аврора написа:Аз обясних във Фейса, че Елвира досега има само българско гражданство и има право да играе за тази страна. Тя не представя НО на България.

И аз така си помислих. Класирането на Еля показва, че май не тренира сериозно и хич не и се играе.
Майски
Европейски шампион
Европейски шампион

Предишна

Назад към Изявени чуждестранни гимнастички