http://topsport.ibox.bg/news/id_89472145
Стоичков: Доволен съм от избора на Платини за шеф на УЕФА
Последна редакция: 26.01.2007, 17:09
Публикуване: 26.01.2007, 16:49
Селекционерът ни очаква български тим директно в ШЛ
"Доволен съм от избора на Мишел Платини за президент на Европейския футболен съюз (УЕФА) и го поздравявам за голямата победа вече и като ръководител", коментира за БТА новината от конгреса на УЕФА националният селекционер Христо Стоичков.
"В ръководните структури на УЕФА отдавна трябваше да има промяна. Затова смятам, че изборът на френската футболна легенда за шеф на УЕФА е закономерен. Убеден съм, че той ще се справи".
Треньорът на българския национален тим изрази своето уважение към Ленарт Йохансон, но добави, че шведът вече е нямало какво да даде на футбола и затова делегатите на конгреса предпочели Платини.
"Французинът е много по-млад и зареден с енергия и идеи. С една дума футболът спечели от неговия избор. Много важно е, че Платини ще изпълнява програма, която ще донесе ползи за малките страни и малките клубове, в това число и за България".
"Очаквам в близко бъдеще българският шампион да участва директно в Шампионската лига", каза още Стоичков.
Да припомним, че Христо Стоичков и френската легенда винаги са били в приятелски отношения, като на Световното първенство във Франция през 1998 година Стоичков дори хвърли фланелката си към Мишел Платини при влизането си в тунела на "Парк де Пренс" на полувремето на мача с Нигерия.