ФУТБОЛ

Мнениеот siika petrova » Вто Ное 06, 2007 11:00 am

Наско Сираков:
В България имаме нужда от диктатура
В България имаме нужда от диктатура, в Левски има такава. Това зяви пред Дарик радио изпълнителният директор на клуба Наско Сираков. Диктатурата на Герена се осъществявала от четирима души - президентa на клуба Тодор Батков, финансовия директор Константин Баждеков, треньорa Станимир Стоилов и самия Сираков.
- На мен ми омръзна да говоря на тема помагам или преча. От една страна, съжалявам, че влязох в изпълкома. От друга, се радвам, защото мога да си кажа мнението. В определени моменти Боби Михайлов е мек президент, а в България имаме нужда от диктатура - каза Сираков.
За него е нормално Левски и той да бъдат атакувани.
- Свикнах с мисълта, че съм си роден виновен заяви Сираков.Той коментира и нападките на президента на Пирин Николай Галчев след мача в Благоевград (1:1).
- Не се сърдя на Николай Галчев, но в Европа много рядко можеш да видиш така благодетелите на клубовете да излизат и да плюят. Най-нормалното щеше да е да излезе и да каже "Сбърках", след като е гледал записа на мача - каза Наско.Синият шеф обаче пожела да говори за отношенията си с президента на Славия Венци Стефанов.
- Ако не заслужаваме и губим точки, не играем добре, няма да станем шампиони. Нашата цел е да радваме хората. 20 минути след мача на трибуните те да стоят и да скандират името на отбора. Това е най-голямата цел, която сме си поставили.
Ако не станем шампиони, догодина ще сме с 10 точки напред първи
Не казвам, че и тази година няма да станем шампиони. Отборът не играе така, както играеше преди година. Сменихме много футболисти. Това е спорт, основното е да носи радост на хората. Ние превръщаме всеки мач във война, това не омръзва ли вече. Сигурно има привърженици, на които им се иска да бием с по 5-6 гола, но когато виждат, че отборът се раздава максимално, разбират и загубените точки - обясни изпълнителният директор.
- Мъри е най-правилният, ако не и единствен вариант за треньор на националния отбор.
Той може да се справи на двете места и прекалено много го уважавам, за да упражня натиск или каквото и да било. Щом той е решил така, трябва да се спрат спекулациите - каза Сираков. Накрая подчерта, че предпочита успешно представяне в УЕФА, отколкото титлата.
- Феновете на Левски няма от какво да се притесняват. Когато има отбор на пет точки пред Левски, леко съм нервен. Но като знам на какво е способен отборът, се успокоявам - завърши Сираков.
7 дни спорт
Аватар
siika petrova
Европейски шампион
Европейски шампион

Мнениеот siika petrova » Сря Ное 07, 2007 5:09 pm

От Топспорт.бг
Размер на шрифта: a a a
Боби трябва да удари по масата и да покаже, че е истински президент, твърди босът на Славия
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов заяви, че новият селекционер на националния отбор на България ще бъде Едуард Ераносян. Той ще замести Димитър Пенев след края на европейските квалификации по-късно този месец.

"Готви се нов национален треньор. Това е Ераносян. Той е карето на Наско Сираков, което играе покер в едно бинго на Манол Велев, заяви Стефанов. - Не знам дали ще се замислят за българския футбол, но това трябва да направи Боби, да удари по масата и да покаже, че е истински президент."

Според Стефанов първият вариант за нов селекционер и бил Станимир Стоилов. "Първата кандидатура беше на Мъри, но сега решиха, че трябва да е Ераносян, така че парите остават в един и същи кръг", категоричен е босът на "белите".
Аватар
siika petrova
Европейски шампион
Европейски шампион

!

Мнениеот Anna » Сря Ное 07, 2007 6:18 pm

Ераносян вече е треньор в Кипър, така , че Венци Стефанов пак лъже :D
Аватар
Anna
Модератор
Модератор

Мнениеот siika petrova » Пет Ное 09, 2007 8:18 pm

НИКИ МИХАЙЛОВ: САМО ГОСПОД ЗНАЕ ДАЛИ ЩЕ СЕ ВЪРНА В ЛИВЪРПУЛ
Стефан Стоянов 9 ноември 2007 17:58

http://www.gong.bg/view_article.php?article_id=27199
Аватар
siika petrova
Европейски шампион
Европейски шампион

Мнениеот siika petrova » Сря Ное 14, 2007 10:10 am

Първанов пусна хулигана Шийлдс
Българското правителство официално позволи на английското да пусне фена на Ливърпул Майкъл Шийлдс. Той бе осъден на 15 г. затвор заради опит за убийство на варненския барман Мартин Георгиев. Инцидентът стана след победата на британците над Милан на финала за ШЛ през 2005 г. През септември Шийлдс бе преместен в английски затвор. От вчера не-говото правителство е свободно да прекрати присъдата след намесата на президента Георги Първанов. Той изпрати писмо, с което позволи на англичаните да постъпят както сметнат за добре с хулигана.

http://www.7sport.net/7sport/index.htm
Аватар
siika petrova
Европейски шампион
Европейски шампион

Мнениеот galka » Пон Дек 03, 2007 2:21 pm

Изритаха Мъри и Наско
Наставникът на Левски Станимир Стоилов и изпълнителният директор по спортно - техническите въпроси Наско Сираков са били уволнени от клуба днес. Най- вероятната причина е вчерашната загуба на шампионите от ЦСКА (0:1), след която "сините" се сринаха на четвърто място в класирането на 11 точки от лидера ЦСКА.

http://sportni.bg/?tid=40&oid=1132383
Аватар
galka
Insider
Insider

Мнениеот siika petrova » Чет Фев 07, 2008 7:40 pm

"Би Би Си" класира най-смешните изказвания във футбола през 2007

От "Би Би Си"
http://topsport.ibox.bg/comment/id_377323616
Аватар
siika petrova
Европейски шампион
Европейски шампион

Мнениеот SwImY! » Нед Май 04, 2008 10:15 am

Аве хора квото и да ви разправям всеки мач е купен и на веки мач се симулира кво сте се запалили толкова аз само да развлечение го играя никога не съм гледал мач и да се ядосвам кой загубил що загубил :o :(
Аватар
SwImY!
Новак
Новак

Мнениеот galka » Сря Май 07, 2008 12:56 pm

Пак уволниха Мъри и Наско
Собственикът на ПФК Левски Тодор Батков освободи старши треньора на отбора Станимир Стоилов и изпълнителния директор на клуба Наско Сираков. Това стана след половинчасова среща в кантората на юриста на улица Алабин в столицата.

http://www.sportni.bg/?tid=40&oid=1195272
Аватар
galka
Insider
Insider

УЕФА изхвърли ЦСКА от Европа?

Мнениеот NN » Вто Юни 03, 2008 9:02 am

Днес в деловодството на Българския футболен съюз е пристигнало писмо от УЕФА, в което се уведомява, че на базата на изпратените документи европейската футболна централа не може да даде лиценз на ЦСКА за участие в европейските клубни турнири за следващия сезон. След като научи за кореспонденцията президентът на "червените" Александър Томов организира спешна среща с Борислав Михайлов, за да разбере от първа ръка какви нередности са забелязали от Нион.
Това, което УЕФА разследва в момента, е дали в ЦСКА укриват данъци и водят двойно счетоводство. След срещата си с Боби Михайлов Александър Томов напусна сградата на БФС по най-бързия начин и за първи път бе крайно лаконичен: "ЦСКА ще играе в Шампионската лига".

Междувременно стана ясно какви са възможните изходи от ситуацията. При оптималния вариант ЦСКА ще представи изрядни финансови документи и ще участва в Шампионската лига безпроблемно. Ако се докаже, че "червените" извършват финансови машинации те със сигурност няма да получат лиценз за евротурнирите. В най-лошия случай освен ЦСКА ще изгори и БФС, ако се докаже, че футболната централа прикрива "армейците". Тогава и ЦСКА и БФС ще останат без лицензи.
http://sportni.bg/?tid=40&oid=1205521
NN
Потребител
Потребител

Мнениеот LD » Нед Окт 19, 2008 8:01 am

Боби Михайлов прахоса символа "четвъртите в света" -->
http://www.donbalon.eu/exclusive1194.html

:( :( :(

А по това май си приличат с Мария Петрова, която винаги стои настрана от горещите спорове, страхувайки се да не си развали имиджа

Всъщност точно Боби Михайлов имаше най-малко общо с „нежната революция" свалила Батето. До последно се криеше като мишка и го беше страх да не се конфронтира с мастития си патрон. Страх го беше една критика да отправи и се яви на конгреса с най-смешната предизборна реч. Но неговите приятели се бяха потрудили достатъчно, заставайки с имена, с връзки, с контакти, кой с каквото има и го направиха зорлем президент. Това е истината.
Аватар
LD
Insider
Insider

Re: ФУТБОЛ

Мнениеот siika petrova » Вто Дек 23, 2008 6:07 pm

Футболист повярва в коледните чудеса

EPA/ADI WEDA/БГНЕС 23.12.2008
Спорт НетИнфо

Полузащитникът на Нумансия - Марио Мартинес, спечели 150 хиляди евро от коледната лотария в Испания, съобщават медиите в Мадрид.

Полузащитникът на елитния испанския клуб, който печели близо 200 хиляди евро на сезон, заяви, пред вестник Марка, че не може да повярва на късмета си.

"Никога не играя лотария, освен на Коледа. Коледната лотария е нещо специално и много вълнуващо", коментира Мартинес, който все още няма планове как ще изхарчи спечелените пари.

Успехът в коледната лотария не е единственият забележителен успех на 23-годишния Марио Мартинес през 2008 година.

Халфът отбеляза единствения гол при победата на Нумансия срещу Барселона с 1:0 в първия кръг на испанското първенство. До момента това е единствената загуба на каталунците в Примера дивисион.

http://sportni.bg/?tid=40&oid=2512647&cid=10
Аватар
siika petrova
Европейски шампион
Европейски шампион

Мнениеот anetka » Вто Дек 23, 2008 8:49 pm

Охх и аз искаммм :005:
Аватар
anetka
Олимпийски шампион
Олимпийски шампион

Мнениеот Anna » Пон Авг 24, 2009 12:51 am

Наше момче прави фурор в сателит на “Милан”
Изображение

Теодор слуша внимателно указанията на Красимир Безински преди поредното индивидуално занимание.

Ако се пусне анкета сред младите български футболисти, гарантирано ще се окаже, че 90% от тях мечтаят за трансфер в чужбина. 10% оставяме за онези, които са се примирили с реалностите. Ако пък един млад българин, който тренира от 10 г. в Италия, ви каже, че няма нищо против да играе в "А" група, ще си помислите, че или не е съвсем в ред, или просто не е особено добър.

Теодор Илиев е основен играч в сателитния отбор на "Милан" "Ла Доминанте", който през последния сезон спечели регионалното първенство на Ломбардия. Роденият във Велико Търново нападател вкара 15 гола, които се оказаха решаващи за първото място. През юни тимът спечели турнир за юноши в Милано, а българинът стана голмайстор.

Вместо да си прекара ваканцията по дискотеките и плажовете в България, Теодор тренира здраво под ръководството на Красимир Безински. Нападателят, който на 5 септември ще навърши пълнолетие, поддържа форма и с юношите и дублиращия отбор на ЦСКА. За малко дори се разминава с възможността да играе за България на квалификацията в Габрово, но се оказва, че са изпуснати сроковете за картотекиране.

187-сантиметровият нападател напуска България, когато е едва на 7 години, заради майка си, която се занимавала с музика в Перуджа.

В 1-и клас се записва да тренира в сателитния отбор на "Аталанта" и изкарва там близо 3 г. Скаути забелязали Илиев и още няколко момчета и ги привлекли в официалната школа на "Аталанта". Тя се намира на 60-70 км от Милано, където живее семейството на българина. Разстоянието обаче създава проблеми на момчето и то е принудено да се откаже. Съвсем скоро обаче се открива възможност да тренира в школата на "Интер".

Там изкарва 1 година, но така и не успява да се адаптира.

"Може би бях прекалено малък. Изведнъж се оказах сам, нямах нужното самочувствие", признава търновецът. Родителите му го местят във "Вила Санта", който пък е един от сателитните отбори на кръвния враг "Милан".

Там Теодор си дава сметка, че ако иска да постигне нещо, на първо място трябва да се справи с ежедневните трудности. До 15-годишен тренира там и придобива основните умения във футбола. Във "Вила Санта" за първи път усеща страстта към футбола и решава да й се посвети.

Първият му сезон обаче е ужасен. Получава травма в коляното и не играе цяла година. След това започва да се налага в състава. В началото се подвизава като халф, но постепенно треньорите му го слагат по-напред в ролята на втори нападател, която и Теодор признава, че му пасва най-добре.

"Обичам да играя с лице към вратата. Черната работа я върши таранът, а аз чакам да се пребори и да ми подаде, за да стрелям към вратата", разяснява през смях младокът.

На 15 години се мести в друг сателитен отбор на "Милан" - "Ла Доминанте", където е вече 3 години. Базата е на доста високо равнище. Школата разполага със 7 игрища, 3 от които изкуствени. Има спонсори, които инвестират сериозни средства, а футболистите редовно са наблюдавани от скаутите на "Милан".

Българинът е в отбора за играчи, родени през 1989, 1990 и 1991 г., плюс трима по-големи, както разрешава правилникът. Теодор започва сезона предимно от резервната скамейка, и е титуляр в едва три мача. Постепенно обаче старши треньорът Франческо Натобуоно започва да му гласува все по-голямо доверие.

След края на сезона Илиев пристига в България и си дава съмсем малка почивка. Свързва се с помощника на Станимир Стоилов в националния и започва да тренира с него индивидуално. Идеята му е да бъде по-напред от съотборниците си, като започне подготовката в Италия. Освен това набляга и на математиката, която му куца малко, а това си е проблем, защото учи в математическа гимназия. Иначе казва, че по останалите предмети получава само високи оценки.

Според Безински Теодор има качества да играе в българската "А" група. Самият футболист още не е решил дали да се връща. Наясно е, че е най-добре да продължи в Италия въпреки жестоката конкуренция. Същевременно обаче очевидно няма нищо против да бележи голове у нас, стига да получи добра възможност за изява.

"Истината е, че аз си обичам България, макар от доста години да не живея тук. От друга страна, всички говорят, а и аз самият виждам, че нивото на футбола не е особено високо", искрен е нападателят.

Той почти не пропуска домакински мач на "Милан". Треньорите ги водят на "Сан Сиро" и понякога подават топките на футболни божества като Роналдиньо, Кака и Бекъм. За последно ходили на мача с "Ювентус", който всъщност е любимият италиански отбор на българина.

"По принцип си има специални места за нас на една от трибуните. Понякога обаче ни пускат и в помещенията за отборите и така си разменяме по някоя приказка с играчите. Любимите му футболисти на "Милан" са Пирло и Пато, но през миналия сезон най-много го впечатлил преотстъпеният от "ЛА Галакси" Бекъм. Идолът му обаче е Алесандро дел Пиеро и не може да си прости, че още не се е запознал с него. Гледал е страшно много негови мачове, а в стаята му висят няколко плаката с лика на нападателя.

Според Теодор италианците гледат малко надменно на българския футбол. Но познавали добре Димитър Бербатов, Мартин Петров и Валери Божинов, когото едва ли не приемали за свой.

"Истината е, че ако си добър, няма значение какъв си по народност. Стискам палци това да покажат нашите национали като излязат срещу италианците в световната квалификация", признава младият нападател.
Изображение
Аватар
Anna
Модератор
Модератор

Мнениеот LD » Сря Окт 14, 2009 12:49 am

http://www.7sport.net/7sport/fo_1forum/d5539_5.htm
Пламен Марков:
Михайлов иска да е президент доживот

Изображение

Той не може да носи никаква отговорност и трябва да си ходи, зове бившият национален селекционер

Даже на един от най-мълчаливите и кротки хора в българския футбол му прекипя. Бившият национален селекционер Пламен Марков, който в началото на годината беше уволнен без загуба в квалификациите, но с три хикса, буквално изригна срещу управлението на БФС и личността на президента Борислав Михайлов.

"В една държава, когато нещата не вървят добре, отговорност поема премиерът, а не обвинява всичките си министри. Борислав Михайлов е в ръководството на българския футбол от 8-9 години, а аз не виждам промяна на нито едно ниво", заяви 52-годишният френски възпитаник в сутрешния блок на БНТ "Денят започва".

Призовавам Боби Михайлов да поеме някаква отговорност. Аз не съм чул той да поеме отговорност за нещо. Мълчи. Той ръководи българския футбол първо като вицепрезидент, сега като президент. Не говорим за сто и дори за осемстотин дни. А за години. Само слушаме за прословутата база на националите, която още е само в мечтите на ръководството. Разбира се, че имам личен мотив срещу него, но критериите на Михайлов са различни спрямо различните треньори. Бях обвиняван, че не мотивирам футболистите. Да не би сега да са?! Стига, това не е детска градина.

Доскоро нямаше арбитражен съд, макар че ФИФА от четири години има такова изискване към България. Не се направи никаква реорганизация по отношение на първенството. Виждал ли е някой Борислав Михайлов на мач от първенството? Редно ли е да не ходи?

Не мога да кажа дали Мъри Стоилов заслужава доверие. Навремето, когато ме поканиха за селекционер, казах на Борислав Михайлов да вземе чужденец и сега съм на същото мнение, но не съм оптимист за работата му. Не мога да посоча конкретен човек, който да смени президента на БФС, но в крайна сметка незаменими хора няма. Ще има футбол и след Борислав Михайлов, но имам чувството, че той е абониран за поста доживот. Сегашнато ръководство няма достатъчно воля за промяна на статуквото на българския футбол. Имаме слабо първенство. Защо оценката му е чак сега, след неуспеха с Кипър? Защо не се взимат мерки?

Трябва да се вземат драстични мерки за първенството, защото иначе след няколко години във футбола ни ще има 100 души, които до един са роднини на футболистите.
Аз бях обвиняван, че отборът не е играл добре при равенството със световния шампион Италия в София, а сегашното ръководство бе похвалено за двете равенства с Ейре. Как става тази работа? Дали става въпрос за приятелски кръгове само вие може да кажете.
Чухме за нови идеи, за "затягане на дисциплината", за атакуващ футбол. Михайлов обясняваше колко добре се играе и тъй нататък. Сега изведнъж запяха моята песен, че първенството е слабо, че нямаме достатъчно класни футболисти.
Аватар
LD
Insider
Insider

ПредишнаСледваща

Назад към Аеробика, Акробатика, Скокове на батут, Ушу, Синхронно плуване и всички останали