Фигуристката Каролина Костнер: Наказанието за допинг бе най-

Модератори: аврора, Nadya, loter

Фигуристката Каролина Костнер: Наказанието за допинг бе най-

Мнениеот аврора » Пет Ное 04, 2016 9:43 pm

Фигуристката Каролина Костнер: Наказанието за допинг бе най-тежкия период от живота ми, но намерих спасението на леда

http://www.focus-sport.net/interview118 ... -leda.html

Изображение

Световната шампионка във фигурното пързаляне при жените от 2012 година и бронзова медалистка от Олимпиадата през 2014 година Каролина Костнер от Италия се завръща на леда след наказание за допинг. 29-годишната състезателка, която е петкратна европейска шампионка, бе наказана в началото на 2015 година с лишаване от състезателни права за година и четири месеца заради опит за прикриване на употреба на допинг от тогавашния й приятел Алекс Швацер (лека атлетика).
Костнер, която се подготвя за новия сезон в Санкт Петербург под ръководството на Алексей Мишин, даде интервю за руския тв-канал „Матч ТВ“

Свикнахте ли с живота в Санкт Петербург?
- Всичко много ми допада. Навсякъде има някаква грациозност, което е прекрасно и ми дава допълнително спокойствие.

Трудно ли се работи с Алексей Мишин?
- Той е невероятен треньор. Всеки ден наблюдавам с каква страст работи както с професионалисти, така и с деца. Непрекъснато научавам по нещо ново около него. За мен съвместната ни работа е истинско удоволствие.

Как Ви се отрази скандала с допинга, заради който бяхте наказана?
- Това бе най-тежкият период в живота ми. Бяха ужасни дни. Чувствах се предадена от един от най-близките ми хора. Не мисля да отмъщавам по някакъв начин на бившия ми приятел за случилото се. Единственото, което искам е по-скоро да забравя всичко. В живота се случват такива неща. Хората се разделят и всеки тръгва по своя път. Най-важното след цялата история е, че останах честна пред себе си.

Как успяхте да преодолеете тежкия период?
- Намерих спасението на леда в Санкт Петербург. Не си правя дългосрочни планове. Сега най-важното е, че отново тренирам.

Бихте ли се омъжили в Русия?
- Не познавам отблизо руските мъже. Заради това и в момента не бих могла да кажа дали бих си взела руснак за съпруг.
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Назад към Статии и интервюта. Звездите на фигурното пързаляне