Витамини и хранителни добавки за спортисти

Витамини и хранителни добавки за спортисти

Мнениеот LD » Съб Сеп 30, 2006 9:22 am

Случайно попаднах на страницата на тази фирма

http://www.celeber.net/index.php?option ... &Itemid=97

Спортисти, които приемат продуктите на “АкваСорс”

* Националният отбор по спортна гимнастика

* Галина Лазарова и Мариан Колев – световни шампиони по спортна аеробика, 2004
* Националният отбор по спортна аеробика – Зелена енергия, крем “Муун райз”, Клетъчна енергия, ЕМК, Коензим Q 10.
* Теодора Стоева, гимнастичка от Националния отбор по естетическа гимнастика, грабнал Световната купа и златен медал в Москва, края на 2005 г.
Аватар
LD
Insider
Insider

Мнениеот LD » Чет Мар 06, 2008 11:36 am

Флексибилити - гъвкавост и подвижност
Комплексно решение за ставите и съединителната тъкан!

При всеки човек ставите ежедневно са подложени на сериозни натоварвания. С течение на времето това неминуемо води до износване – особено при хора с наднормено тегло, спортисти или упражняващи професии, които натоварват ставите (например седене пред компютър и продължителна работа с мишка и клавиатура, работа с различни инструменти, често заемане на принудителни пози и т.н.). Ако не се грижим както трябва за ставите си, след определено време те може да се износят или възпалят, да се намали гъвкавостта и подвижността им и така съществено да се влоши качеството на живота ни. Едва ли има хора след 40-50 годишна възраст, които да нямат повече или по-малко изразени ставни проблеми.

Много от нещата, които наричаме храни, са вредни за ставите, тъй като ги задръстват с токсини, влошават кръвоснабдяването им или водят до възпаление. Какво е решението? Най-важното е да снабдяваме ежедневно ставите си с определени хранителни добавки, които възстановяват хрущялната тъкан, предотвратяват и лекуват възпалението, подобряват кръвоснабдяването и ни помагат да бъдем гъвкави и подвижни. Но как да открим правилната формула? Вече е лесно – просто трябва да вземаме по няколко капсули Флексибилити – съвременното решение, предлагано от АкваСорс.

Флексибилити е първият и единствен засега продукт, специално създаден да решава ВСИЧКИТЕ ТРИ най-важни ставни проблема, а именно:

-- предотвратяване или облекчаване на възпалението
-- възстановяване и подхранване на ставния хрущял
-- подобряване на гъвкавостта и подвижността
Новият продукт на АкваСорс Флексибилити е много ефективен при износване, травми, болки, скованост, остеоартрит, ревматоиден артрит и всякакви други проблеми със ставите. Това се дължи на комплексното, синергично действие на уникалната комбинация от проверени във времето природолечебни средства и клинично изпитани, патентовани съставки с доказана ефективност при ставни проблеми, които нямат аналог или алтернатива на пазара.

Пълният текст : --> http://anhira.com/superhrani/flexibility_bg.php
Аватар
LD
Insider
Insider

Мнениеот gymnastics » Вто Апр 15, 2008 9:46 am

Това българска фирма ли е??
gymnastics
Gymnastics Expert
Gymnastics Expert

Мнениеот pla » Вто Май 13, 2008 11:02 pm

Тук искам да кажа нещо за хранителните добавки. WADA (международната анти-допинг асоциация) изрично настоява, че трябва есктремно много да се внимава с използването на хранителни добавки. Много от хранителните добавки НЕ са контролирани достатъчно добре, а дори на контролираните- неправилното им използване води до позитивни допинг тестове! А това че някой не си контролира продуктите не е извинение при положителен тест, нито е извинение че чрез специална диета + хранителни добавки, тялото е реагирало по начин, че да даде положителни резултати.

Ето и какво казва WADA:

WADA
Extreme caution is recommended regarding supplement use. It is WADA's
position that a good diet is of utmost importance to athletes. The use of
dietary supplements by athletes is a concern because in many countries the
manufacturing and labeling of supplements may not follow strict rules,
which may lead to a supplement containing an undeclared substance that is
prohibited under anti-doping regulations. A significant number of positive
tests have been attributed to the misuse of supplements, and taking a poorly
labeled dietary supplement is not an adequate defense in a doping hearing.

Ако някой си спомня за допинг скандала около Сесил Каратанчева, ами най-вероятната причина приета от съда е тази, че баща и е купил хранителни добавки, ужким сериозни, от познати. Резултатът го знаете- 2 години забрана и унищожен имидж на едно дете.
pla
Световен шампион
Световен шампион

Re: Витамини и хранителни добавки за спортисти

Мнениеот mimi_ic » Съб Ное 07, 2009 10:40 pm

Не бих купувала на детето си хранителни добавки.Според мен е излишно.Всичко което му е нужно на човек може да се набави с храна.
ИзображениеИзображение
Аватар
mimi_ic
Новак
Новак

Мнениеот LD » Нед Ное 08, 2009 11:47 am

Tова е много интересен въпрос, mimi_ic :) Наистина, фармацевтичните фирми реализират огромни печалби, предлагайки ни какви ли не чудотворни хранителни добавки.

Веднъж ми се случи да пътувам с представителка на фирмата Vision за Украйна, тя самата беше лекарка и беше убедена в ползата от добавките, защото поради факта, че почвата е третирана с какви ли не химикали, на повечето места по земята тя не е това, което е дадено от природата, и поради това в храните не се съдържат всички необходимите за хората микролементи. Разказваше с големи подробности ( включително, че богоизбраните използват храни от незамърсени области), естествено не запомних всичко.

Вторият момент е, че в големият спорт е екстремална човешка дейност, има натоварвания, които водят до повишен разход на определени елементи ( говоря абсолютно дилетентски, не съм запомнила подробностите от популярните статии, които съм чела), които е трудно да бъдат компенсирани с храната.

Много ще е интересно да чуем мнения по този въпрос!

Лично аз съм давала добавка на дъщеря ми, докато тренираше. Не знам как трябва да се приема това - като възстановяване или като стимулиране, но тя се чувстваше много по-добре, а когато имаш сили на тренировките, вероятността от травми е по-малка.

Чувала съм също така противоречиви мнения за това, дали Нешка Робева е давала добавки (например, витамини), на гимнастичките си. Едни казват, че не е давала нищо, а други - че са приемали по много таблетки, без дори да знаят какво точно.
Аватар
LD
Insider
Insider

Мнениеот gym8 » Нед Май 23, 2010 1:29 am

Преди много години, едни наши познати редовно ходеха на кортовете в Борисовата градина и са били многократни свидетели на външните тренировки на Нешка Робева и нейните момичета на същото място. От тях знам, че по време на тези тренировки, момичетата буквално препадали едно по едно, а Робева, за да продължи безпрепятствено тренировачното занимание, им давала 'нещо', което връщало силите на децата почти на 100%, така че току-що препадналата гимнастичка ставала веднага на крака и продължавала с пресни сили! Един друг мой познат бил през 80-те инспектор по спортната дейност към някой от районите в София и той твърдеше, че момичетата на Робева са взимали много силни стимуланти, с които издържали изтощителните целодневни тренировки!
gym8
Регистриран
Регистриран

Назад към Хранене. Профилактика на травмите. Възстановяване.