Tова е много интересен въпрос, mimi_ic
Наистина, фармацевтичните фирми реализират огромни печалби, предлагайки ни какви ли не чудотворни хранителни добавки.
Веднъж ми се случи да пътувам с представителка на фирмата Vision за Украйна, тя самата беше лекарка и беше убедена в ползата от добавките, защото поради факта, че почвата е третирана с какви ли не химикали, на повечето места по земята тя не е това, което е дадено от природата, и поради това в храните не се съдържат всички необходимите за хората микролементи. Разказваше с големи подробности ( включително, че богоизбраните използват храни от незамърсени области), естествено не запомних всичко.
Вторият момент е, че в големият спорт е екстремална човешка дейност, има натоварвания, които водят до повишен разход на определени елементи ( говоря абсолютно дилетентски, не съм запомнила подробностите от популярните статии, които съм чела), които е трудно да бъдат компенсирани с храната.
Много ще е интересно да чуем мнения по този въпрос!
Лично аз съм давала добавка на дъщеря ми, докато тренираше. Не знам как трябва да се приема това - като възстановяване или като стимулиране, но тя се чувстваше много по-добре, а когато имаш сили на тренировките, вероятността от травми е по-малка.
Чувала съм също така противоречиви мнения за това, дали Нешка Робева е давала добавки (например, витамини), на гимнастичките си. Едни казват, че не е давала нищо, а други - че са приемали по много таблетки, без дори да знаят какво точно.