Елитна състезателка с гръбначно изкривяване?

Елитна състезателка с гръбначно изкривяване?

Мнениеот Jeleva » Вто Мар 22, 2011 11:10 am

На турнира в Бургас в публиката се е чул коментар за Мария Матева ,че е с много голямо гръбначно изкривяване повече от 45 градуса ,в следствие на което имала много силни болки в кръста и схващания на краката.Като става въпрос за "свръхчовешки"неща искам да попитам ,в този случай къде са родителите и треньорите ?Ако моето дете е с такава сериозна диагноза ,никога.... ама никога няма да се съобразявам с амбициите на треньорите,за сметка на здравето на детето ми !Може и да не съм права .........
Jeleva
Новак
Новак

Re: ДТ "Ж.Шишманова" - 18-19 март 2011

Мнениеот adelina81 » Вто Мар 22, 2011 11:12 am

Jeleva написа:На турнира в Бургас в публиката се е чул коментар за Мария Матева ,че е с много голямо гръбначно изкривяване повече от 45 градуса ,в следствие на което имала много силни болки в кръста и схващания на краката.Като става въпрос за "свръхчовешки"неща искам да попитам ,в този случай къде са родителите и треньорите ?Ако моето дете е с такава сериозна диагноза ,никога.... ама никога няма да се съобразявам с амбициите на треньорите,за сметка на здравето на детето ми !Може и да не съм права .........

напълно сте права
adelina81
Gymnastics Expert
Gymnastics Expert

Мнениеот Anna » Вто Мар 22, 2011 11:27 am

Аз доколкото знам за Мария се грижи само баба й,не знам причините,иначе,да мария е с много силно изкривяване,сърцето ме боли като я гледам.
Изображение
Аватар
Anna
Модератор
Модератор

Мнениеот adelina81 » Вто Мар 22, 2011 11:31 am

баба и и баща и.
adelina81
Gymnastics Expert
Gymnastics Expert

Мнениеот LD » Вто Мар 22, 2011 12:26 pm

Jeleva написа:На турнира в Бургас в публиката се е чул коментар за Мария Матева ,че е с много голямо гръбначно изкривяване повече от 45 градуса ,в следствие на което имала много силни болки в кръста и схващания на краката.Като става въпрос за "свръхчовешки"неща искам да попитам ,в този случай къде са родителите и треньорите ?Ако моето дете е с такава сериозна диагноза ,никога.... ама никога няма да се съобразявам с амбициите на треньорите,за сметка на здравето на детето ми !Може и да не съм права .........

A дали е актуален този коментар? Аз не знам Мария да има болки в кръста в момента. И възможно ли е лекарите на НО да я пускат да играе, когато има риск за здравето и? Не разбирам и как ако ситуацията е такава Илиана Раева ще залага на нея като на основна състезателка и как няма да подготвя повече равностойни резерви. Съвсем пресен е случая с СП в Япония, когато Биляна се контузи. А ако и сега се случи това с някои от момичетата, кой ще играе във Франция?
Аватар
LD
Insider
Insider

Мнениеот Anna » Вто Мар 22, 2011 12:37 pm

Изкривяването на Мария се вижда с просто око. За болки не знам дали има,едва ли точно сега,но по принцип такива изкривявания се получават от неправилна работа още в ранна детска възраст и никак не е изключено по-нататък да й дадат отражение,От Мариела Пашалиева знам,тя е оперирана заради такова изкривяване,че болките са ужасни и самата операция е много тежка,възстановяването после е адски болезнено.Дано не е същото при Мария и дано медицината е напреднала точно в тези травми днес,да не е както е било при Мариела. :(
Изображение
Аватар
Anna
Модератор
Модератор

Мнениеот galina » Вто Мар 22, 2011 12:40 pm

Мария наистина има много сериозен проблем с гръбнака.До колкото съм запозната носи корсет,но само когато спи може би,нали са по цял ден в залата.Корсета помага до някъде да не се влоши положението,трябва да го носи 24 часа.Той носи странични ефекти,като силно затваряне в тазобедрената става,та да не се чудите защо Мария не скача до шпагат и паншето й е с неистови усилия,но в краина сметка това дете не е за един ден,а и гимнастиката не е най-важното нещо в живота.Дано хората които я обичат проумеят това и вземат правилното решение.
galina
Новак
Новак

Мнениеот Anna » Вто Мар 22, 2011 12:56 pm

Това сега го чувам за корсета!!! Деспа има ли акъл ако е така?! И тези,които рискуват здравето на детето и за какво! дано не е чак толкова тежко положението :x :cry:
Изображение
Аватар
Anna
Модератор
Модератор

Мнениеот Jeleva » Вто Мар 22, 2011 1:56 pm

Не мисля ,че Деспа е виновна за състоянието на Мария.Точно за това попитах къде са родителите и личния треньор ? Коментара който чух беше ,че треньорката на Мария не и разрешава да говори за този проблем пред никого,т.е абсолютно табу ,защото имали цели които трябвало да осъществят.Друг е въпроса дали от БФХГ са наясно с този проблем и долко сериозно гледат на него.А за родителите и треньорката ................нямам думи :x
Jeleva
Новак
Новак

Мнениеот Anna » Вто Мар 22, 2011 2:01 pm

Деспа държи на Мария много! И сигурно не знае! как така няма да говори Мария за това,че това е престъпление! УЖАС! Дано не е точно така! :cry: :cry: :cry:
Изображение
Аватар
Anna
Модератор
Модератор

Мнениеот buddy » Вто Мар 22, 2011 2:02 pm

Това с Мария е от много отдавна и явно е обществена тайна. Дано от амбиции не съсипят детето,както направиха с Боянка.
Изображение
Аватар
buddy
Световен шампион
Световен шампион

Мнениеот Anna » Вто Мар 22, 2011 2:07 pm

Малеее,нямам думии.....наистина нямам,,,,, :o
Изображение
Аватар
Anna
Модератор
Модератор

Мнениеот LD » Вто Мар 22, 2011 2:59 pm

Възможно ли е да не знаят от БФХГ? Преди време за да се явиш на контролно за НО, трябваше да предоставиш рентгенова снимка на гръбнака. Отменили ли са това изискване? А и не може да не следят състoянието на националните състезателки.
Аватар
LD
Insider
Insider

Мнениеот додо » Вто Мар 22, 2011 3:11 pm

Ана май,само ти не знаеш за това.Илияна,Деспа и повечето треньорки също са наясно, друг е въпроса до колко им пука.Притеснително е,че се поевяват увреждания поради некадърна подготовка и болни амбиции.
Искам да помоля всички да не коментирате личния живот на тези момичета.Едвали е приятно да им обсъждате семейството или да ги съжалявате за загубата на близък човек.Запазете си съжалението за вашите близки или им го кажете лично.
Аватар
додо
Модератор
Модератор

Мнениеот Луда_Фенка » Вто Мар 22, 2011 3:27 pm

Не спирам да се шокирам от двойните стандарти, които се прилагат. Помните ли какви неща изписахте тук за треньорката на Боянка, как й съсипала здравето и прочие? А сега, "Ама Илиана дали знае за това изкривяване?"....Как няма да знае, след като ние го виждаме? И тя знае, и треньорките на Мария, а сигурно и Федерацията. Защо искат да форсират дете с такова сериозно увреждане, не знам. Такава безотговорност е престъпна. И няма никакво значение с кой живее детето и какви са му личните обстоятелства. Един треньор-професионалист трябва да може да си даде сметка какво прави.
Четете блога на Лудата фенка тук:

http://ludafenka.blogspot.com/
Аватар
Луда_Фенка
Олимпийски шампион
Олимпийски шампион

Следваща

Назад към Хранене. Профилактика на травмите. Възстановяване.