Силвия Митева (България)

Силвия Митева (България)

Мнениеот аврора » Сря Сеп 10, 2014 12:37 am

Силвия Димитрова Митева – Янева е родена на 24 юни 1986 г. в Русе. Тренира ХГ от 6-годишната. Майка й Силвия Дивчева-Митева е бивша гимнастичка, нацоналка, в състава на ансамбъла е световна и европейска шампионка. Сега е треньорка по ХГ, винаги беше лична треньорка на Силвия. Баща Димитър Митев е треньор по спортна гимнастика, сега старши треньор на младежки НО на България. Силвия е в НО от 2001 г.

Изображение

ПОСТИЖЕНИЯТА:

СП „Мие 2009“ (Япония) – 3 място (лента), 5 място (многобой)
СИ „Каосюнг 2009“, (Тайван) - 3 място (обръч)
СК „Каламата 2010“ (Гърция) - 1 място (топка)
СК „Корбей Есон 2010“ (Франция) - 1 място (топка)
СК „Каламата 2011“ (Гърция) – 1 място (бухалки)
ЕП „Минск 2011“ (Беларус) - 3 място (лента)
СК „София 2011“ (България) – 2 място (многобой, обръч, топка, бухалки, лента)
СП „Монпелие 2011“ (Франция) – 3 място (бухалки, лента)
СК „Каламата 2012“ (Гърция) - 1 място (многобой, топка, лента), 2 място (обръч, бухалки)
СК „София 2012“ (България) - 3 място (многобой), 2 място (обръч и бухалки)
ЕП „Нижни Новгород 2012“ (Русия) – 5 място (многобой)
ОИ "Лондон 2012" (Англия) - 8 място (многобой)
Гран При - Холон 2013 (Израел) - 2 място (многобой, обръч, топка)
Гран При - Москва 2013 (Русия) - 2 място (многобой), 2 място (бухалки и лента), 3 място (топка и обръч)
Гран При - Тие 2013 (Франция) - 4 място (многобой), 2 място (лента)
МТМ Любляна 2013 (Словения) - 1 място (многобой)
СК София 2013 (България) - 2 място (многобой), 1 място (лента), 2 място (топка, обръч и бухалки)
СК Минск 2013 (Беларус) - 3 място (лента)
ЕП Виена 2013 (Австрия) - 3 място (лента и топка), 4 място (обръч и бухалки)
МТ Барселона 2013 (Португалия) - 4 място (многобой)
Универсиада Казан 2013 (Русия) - 3 място (лента)
СК Санкт Петербург 2013 (Русия) - 3 място (топка)

https://www.youtube.com/watch?v=OBEYRmyIItw
https://www.youtube.com/watch?v=V69danj_FJ0

След Световното първенство в Киев, където заема 9 място в многобой и участва във всички финали, завършва кариерата си.

https://www.youtube.com/watch?v=ut9R1Wsm_tA

Ето с какво я изпратиха от големия спорт:
http://www.blitz.bg/sport/article/203071
Президентът на родната федерация по художествена гимнастика Илиана Раева подари огромни букети на Силвия Митева и нейната майка и треньорка Силвия Дивчева-Митева по време на пресконференцията, на която грацията официално оповести решението си за края на състезателната й кариера.

"Наистина днес настроението ми е мрачно, както времето навън. Това е една много успешна, красива кариера, не само защото спорта ни е красив, а защото това бе достойна кариера", каза Раева.

Българската федерация по художествена гимнастика ще организира бенефис на Силвия Митева, като церемонията ще се състои по време на Световната купа догодина в София. Надпреварата ще се проведе в зала "Арена Армеец" през август.

"Нейната майка и нейният баща - семейството й, са в основата на нейната великолепна кариера. Обикновено говоря с лекота, но този път съм се подготвила, за да не пропусна нещо. Силвия Митева заслужава много. Това е начинът, по който трябва да изпращаме големите спортисти. На Световната купа през август ще й направим бенефис", сподели Илиана Раева.

Шефът на родната централа обяви своята подкрепа към Силвия Митева и решението й да се развива като съдия и треньор.

"Благодаря на нейните родители, на нейната майка. Благодаря им за всичко, което оставиха като медали, като резултати, но най-вече като възпитание, като любов, като отдаденост. Един достоен път на един голям шампион", допълни Раева.

"В началото на всеки олимпийски цикъл обикновено една държава тръгва с нови състезатели. Ще бъда съвсем откровена и ще кажа, че очаквах, че този цикъл Силвия няма да го изкара до края, поради годините. В процеса на тази година, даже след Световното, на едно от контролните след това тя игра много по-добре отколкото на Световното. Не се опитах да я спра, не съм я молила за това. Защото тя беше завоювала своя златен медал. Така, както каза тя, така смятам и аз, че като председател на федерацията не мога да смятам, че тя ще издържи целия олимпийски цикъл. Избра най-подходящият момент да се оттегли. Тя извоюва своя златен медал, който заслужава цялостната й кариера", добави Илиана Раева.

Предаване от 2011 г ( Силвия с майка си на гости при Симона Пейчева)
http://www.youtube.com/watch?v=EY2jT1wATYg

Интервю от 2013 г. http://www.standartnews.com/lifestyle-l ... 93507.html

- За какво харчите най-много?
- Като цяло се стремя да не харча много, а да събирам пари за по-важни и крупни неща, но иначе сигурно за храна.

-Най-вредният ви навик?
- Много обичам шоколад.

-Книга или филм?
- И двете! Обичам книгите, защото обогатяват и развиват много личността и освен това дават възможност сам да си направиш филм в главата, но обичам много да ходя и на кино.

- Нещото, което може да ви извади извън кожата?
- Лицемерието, лъжата и мързелът.

- Море или планина?
- И без двете не мога, но може би с много малко води морето, все пак съм зодия Рак.

-Блондинки или брюнетки?
- Брюнетки.

- За или против силиконовите гърди и присаждането на коса?
- Аз лично съм против и не одобрявам, освен в някои крайни случаи, но всеки има право на личен избор.

- Колко време можете без телефона?
- Зависи къде, кога и с кого. Може би седмица.

- По колко часа на ден стоите в интернет?
- Зависи какви ангажименти имам, но около 45-50 минути.

- "Енгри бърдс" или "Фармвил"?
- Нито едно от двете, не играя на игри.

-Флиртувате ли в мрежата, имали ли сте истински успехи там?
- Не, имам си човек до себе си и никога не съм се интересувала от флирт в мрежата.

През 2013 г. Силвия се омъжва. Мъжът й е Илия Янев, бившия гимнаст, сега е треньор по спортна гимнастика.

Изображение
Изображение
Изображение

Сега Силвия взема участие в различни лагери и мастер-класове, също се представя в ГАЛА.

Изображение

Понякога се изявява като съдийка

Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Re: Силвия Митева (България)

Мнениеот аврора » Сря Сеп 10, 2014 1:03 am

През лятото на 2014 г. в родния си град Русе Силвия се сбогува с гимнастиката (като състезателка, разбира се)

Статия от 2014 г. http://sporta.bg/?load=OtherSports%3A%3 ... id=1089280

Най-добрата българска гимнастичка в последните години Силвия Митева сложи край на състезателната си кариера тази вечер с бенефис в родния си град Русе.
Залата в "Канев център" на Русенския университет бе изпълнена с хора. Близо два часа продължи спектакълът, наречен "Силата на любовта", защото любовта е била тази, която е водила Митева винаги напред.
Датата 21 юни също не е избрана случайно. В числото има символика, тъй като спортната кариера на състезателката по художествена гимнастика продължи 21 години.
Спектакълът започна с минута мълчание в памет на жертвите от наводненията в България. В бенефиса взеха участие представители на всички гимнастически спортове, младежи и мъже от националните отбори по спортна гимнастика, националният отбор девойки по художествена гимнастика, гимнастици от спортен клуб "Акро" и танцова формация "Мираж".
Прожектиран бе и филмът "Спортният път на Силвия Митева", който показва израстването на спортистката и големите й постижения. На гимнастическия килим участва и самата Силвия Митева, която след изпълненията си с лента, топка и обръч получаваше бурни аплодисменти от публиката.
Сред официалните гости бяха легендарният гимнастик и заместник-министър на младежта и спорта Йордан Йовчев и президентът на Българската федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев, който връчи на Митева плакет.
От своя страна Йовчев благодари на Силвия Митева за всичко, което е направила за България.
"Можем само да й се възхищаваме и да й пожелаем успех във всяко едно начинание", заяви Йовчев. От своя страна Силвия Митева, със сълзи на очи, благодари на всички, които са я подкрепяли през годините.
"Признателна съм към всички. Надявам се, че с моите изпълнения съм успяла да ви покажа силата на любовта", каза Митева. Тя получи много цветя, а публиката я изпрати на крака и с аплодисменти.

Предаване за бенефиса https://www.youtube.com/watch?v=DYm2phn ... _Bw5mfxvOg

Изображение
Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот аврора » Сря Сеп 10, 2014 1:16 am

Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот аврора » Пет Ное 07, 2014 7:05 pm

Предаването "На гости на Силвия Митева"

http://www.btv.bg/video/shows/predi-obe ... iteva.html
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот аврора » Нед Ное 09, 2014 1:07 pm

Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот аврора » Нед Мар 08, 2015 2:11 am

Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот LD » Съб Мар 28, 2015 11:29 pm

http://www.7sport.net/archive7ds/2015/0 ... 7451_7.htm

Грацията Силвия Митева:
Сега се занимавам с много по-интересни неща и животът ми е по-спокоен

Гимнастичката и мъжът й Илия си правят срещи по света

Безспорната лидерка на националния отбор по художествена гимнастика допреди няколко години Силвия Митева, която сложи край на състезателната си кариера в края на 2013 г., в момента е по-ангажирана отвсякога, научи “7 дни спорт”, след като я потърси, за да разбере с какво се занимава, след като спря със спорта.
Бронзовата медалистка от световното първенство в Мие през 2009 г. продължава да се развива в любимия си спорт, но вече в по-различни направления. Напоследък Силвето получава много покани за участия в шоу програми, както и за провеждане на семинари в чужди държави, където прави съчетания на отделни гимнастички и води тренировките им. Отделно от това грацията е ангажирана със съдийство в международни турнири.
- Когато се отказах от спорта, смятах, че ще мога да си почина и вече няма да имам толкова ангажименти – заяви Митева. – Сега дори и аз се учудвам колко по-заета съм от преди и колко повече пътувам.

Шоу програми
Като едно от най-запомнящите си участия в представления Силвето определя американското шоу Progressive Skating & Gymnastics Spectacular, в което за пръв път в историята му участва представителка на художествената гимнастика и това е именно българката. В предишните му 10 издания в него се пускат само звезди във фигурното пързаляне и спортната гимнастика. То е продукция на АВС и е едно от най-популярните и гледани спектакли в САЩ. Снима се в Джеймстаун (щата Ню Йорк) на местната пързалка Savings Bank Arena. В него Митева си партнира с олимпийски и световни шампиони в двата спорта, сред които фигуристите Мерил Дейвис и Чарли Уайт, Елвис Стойко и Кристи Ямагучи. Сред участниците е още легендата на спортната гимнастика Надя Команечи, както и националният отбор на Америка по спортна гимнастика.

- Изживяването беше невероятно – заяви 28-годишната русенка. – Макар че вече минаха няколко месеца, все още усещам тръпката. Заснехме шоуто на 13 декември 2014 г., но в САЩ беше излъчено едва през февруари. Поканата получих от българин, който работи за продукцията – Кристиян Иванов, който е бивш гимнастик. Там се запознах с големи шампиони и професионалисти в своите спортове и беше много интересно, защото цялото време прекарвахме заедно в репетиции. Имахме организирани обиколки на града, на музеите. Иначе репетициите за шоуто продължиха 2 дни, защото трябваше да стиковаме нещата между фигуристи и гимнастици – имахме общи танци. На третия ден вечерта, когато бяха снимките, те бяха направени по време на жив спектакъл, за който всички билети бяха разпродадени и залата беше препълнена. Ще запомня това си участие и със страшния студ, който беше там. За нас, гимнастиците, беше убийствено. За пръв път бяхме на пързалка и студът беше смразяващ. Добре че ни подариха едни одеяла, за да се топлим, и почти през цялото време се увивах в него.
Силвето сподели, че въпреки че буквално е живеела на пързалката, така и не е имала време да се пробва с кънки. Покрай шоуто обаче се запалила по фигурното пързаляне и започнала по малко да кара на леда.
- Още на следващото си посещение в Щатите приятелка ме заведе на пързалката и ме научи на някои основни неща, така че вече мога да кажа, че се пързалям на леда – гордее се с постигнатото гимнастичката.
За тази година пък шоу програмите са по-малко, за разлика от ангажиментите като треньор в чужбина. Въпреки това в началото на юни на Силвето й предстои участие на Канарските острови, което очаква с нетърпение. Това ще е първото й посещение в екзотичния курорт и тя смята да си отдели време и да поразгледа.

Треньор и съдия в чужбина
Откакто е прекратила кариерата си, Митева е чест гост на клубове по гимнастика в чужбина.
- Сега заминавам за Италия, по-точно за Падуа, където ще работя 1 седмица като гост треньор. Ще правя програми, ще поправям съчетания, ще ги отработваме и не само с малки гимнастички, но и с по-големи - 17-18-годишни. Малко по-късно пък заминавам за Сърбия за международно състезание, на което ще съдийствам. В началото на месец май пък има Световна купа във Варна за спортна гимнастика, акробатика, скокове на батут и аеробика, а аз съм в организационния комитет и имам доста ангажименти покрай това събитие. Когато приключи това състезание, пък заминавам за Щатите за 2 седмици, като отново ще се занимавам с треньорство. Освен с клубни състезатели се е случвало да работя и с някои национални отбори. Въобще така се получи, че в последните няколко месеца и особено за тази година ми се очертава основно да работя като треньор, а другите ми ангажименти са по-малко – споделя грацията. Тя допълни, че най-натовареният й период е лятото. За тази година има плътна програма от началото на юни до средата на септември, когато ще има само 2 почивни дни, а останалото време ще прекара в път и изпълнение на поетите ангажименти. Силвето разкрива, че въпреки разнообразната си работа, състезанията все още й липсват понякога.
- Не съжалявам за гимнастиката и за това, с което се занимавах преди, дори мога да кажа, че в някаква степен състезанията ми липсват. В сегашния ми живот обаче има доста по-голямо разнообразие и ми е по-интересно. Основната разлика обаче е, че в момента ми е по-спокойно, защото преди отговорностите бяха по-големи.

Семейството
Както се знае, една от най-добрите ни гимнастички в последните години се омъжи през юли 2013 г. за треньора по спортна гимнастика Илия Янев. Сега грацията умело балансира между семейните си задължения и натоварената си лична програма. Това обаче се случва не без подкрепата и разбирането на съпруга й.
- И двамата разбираме колко важни са ангажиментите на другия, но това ни е животът. Просто в този момент такава е ситуацията и нямаме проблем с това. Сега например се получава така, че аз април месец ще съм по-свободна и ще съм в България, но пък мъжа ми няма да го има, защото заминава да съдийства на европейско първенство. Случвало се е дори двамата да се срещаме някъде в чужбина, за да прекараме известно време заедно в промеждутъците между ангажиментите ни, преди всеки отново да поеме по своите задачи – разкрива 28-годишната русенка. Въпреки натоварената си програма обаче съпрузите успяват да намерят време за съвместна почивка и да посетят по-екзотични места.
- Били сме на почивка в Индонезия, на Малдивите и на други места, а с новата работа съм била в Бразилия, Чили и др. – обясни Силвето. В Индонезия тя буквално била втрещена в началото от мръсотията, в която живеят тамошните, и нищетата.
- След време обаче свикваш с всичко и обръщаш внимание на други неща. Хората там са много добри, обичаите и природата са много различни от тези в България и въобще събрах доста впечатления.
(
Аватар
LD
Insider
Insider

Мнениеот didona » Чет Юни 11, 2015 11:52 pm

:) Силвето пътува ли, пътува...и танцува:

https://www.youtube.com/watch?v=x0672G-9DbQ
Аз съм Жаба Жабурана
с кожа чиста и опрана,
живея аз в жабурняка,
квака-квака-квака.
Аватар
didona
Олимпийски шампион
Олимпийски шампион

Мнениеот venn » Пет Юни 26, 2015 9:35 pm

О, благодаря за споделеното клипче! Силвето е прекрасна, не - ПОВЕЧЕ от прекрасна!!!! :evil: :evil: :evil:
Аватар
venn
Световен шампион
Световен шампион

Мнениеот аврора » Съб Апр 30, 2016 12:24 pm

Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот аврора » Чет Май 26, 2016 1:45 am

Изображение

Изображение
Аватар
аврора
Модератор
Модератор

Мнениеот Simona`s » Пет Юни 24, 2016 10:58 am

Честит рожден ден, Силве!

:3623:
Аватар
Simona`s
Gymnastics Expert
Gymnastics Expert

Мнениеот didona » Пет Юни 24, 2016 12:38 pm

:0565:
:c54:
Аз съм Жаба Жабурана
с кожа чиста и опрана,
живея аз в жабурняка,
квака-квака-квака.
Аватар
didona
Олимпийски шампион
Олимпийски шампион

Мнениеот geri1117 » Пет Юни 24, 2016 12:58 pm

Честит рожден ден на нашето прекрасно Силве :evil:
Аватар
geri1117
Световен шампион
Световен шампион

Мнениеот venbo » Съб Юни 25, 2016 7:13 pm

И от мен ЧРД, макар и на патерица!Силве,здраве,щастие,любов и сбъдване на всички мечти! :0565: :lit: :12134:
Аватар
venbo
Gymnastics Expert
Gymnastics Expert

Следваща

Назад към Звезди на ХГ, приключили кариерата си