Проблеми в отбора на Украйна

Модератори: kik, evenfall

Проблеми в отбора на Украйна

Мнениеот emil_bs » Нед Май 31, 2020 10:11 pm

Отборът на Украйна излгежда има сериозно проблеми. Доколкото разбрах, от 1-ви юни няма да могат да използват помещенията на Октомврийския дворец в Киев, където тренират.

Съобщение на федерацията им: оригинал на укр., превод на англ. с GT

И още по-лошо - няколко момичета от ансамбъла са се отказали. :(
Това става ясно от видеото в статията по-долу:
https://sport.ua/uk/news/488676-video-s ... -karantina

Не се съобщава кои са момичетата, а единственото което И. Дерюгина казва (доколкото разбрах) е, че са се отказали след отменянето на Олимпиадата и че не било "красиво".

Украйна са ми любимият ансамбъл след българския и ги следя отблизо (включително в Инстаграм). Но сега за първи път чух, че някои момичета са се отказали. За ансамбъла знам, че Татяна Довженко е с контузия в крака и не тренира (възможно е тя да е от отказалите се). Тя беше временно изключена от ансамбъла (по незнайни причини) в началото на годината, но около месец след това беше върната. Преди около 2 седмици от тази статия стана ясно, че са сменили капитана на отбора, но в същата статия не се споменава нищо за отказване на другите момичета. Явно това отказване е станало в последните няколко дни. От това, което виждам на видеото - Валерия Юзвяк (новата капитанка) и Алина Бъкхно са още в състава. С тях сега тренират Никол Красюк и Йева Мелешчук от индивидуалното (явно са ги прехвърлили в ансамбъл). А другото момиче не се вижда добре, но мисля че е Дияна Мижеритска. Което значи, че Анастасия Возняк (доскорошен капитан, титуляр в отбора от 2014-та досега) и Мария Височанска (която е съвсем млада, мисля на 18) са се отказали. Много жалко. :(

Това, което казва Дерюгина не е вярно - момичетата със сигурност искаха да продължат до олимпиадата и да останат същия отбор, не са се отказали заради отлагането ѝ (иначе щяха да го направят много по-рано, а не чак сега, когато нещата започнаха да се оправят). Също така, доколкото имам впечатления, момичетата от ансамбъла изглеждат много близки и не вярвам да имат някакви сериозни конфликти помежду си (Алина имаше рожден ден само преди 4 дни). За мен това значи, че Дерюгина ги е отказала по някакъв начин, като е почнала със смяната на капитана.
emil_bs
Световен шампион
Световен шампион
 
Мнения: 1511
Регистриран на: Чет Фев 16, 2017 12:42 am
Местоположение: Бургас

Re: Проблеми в отбора на Украйна

Мнениеот bimbambum » Пон Юни 01, 2020 12:37 am

Може и да имате право. И все пак не виждам защо, когато някой се откаже, да трябва веднага барабан да се бие. Ето, наши гимнастички разказват, че са се е отказвали и са се връщали. Според мен, практиката е да се поизчака.
За базата на Украйна не ми се ще да коментирам, а и нямам сили да се тревожа. Вярвам, че ще се справят.
Само недей ме нервира така.
Гледай природата, слушай дъжда.
Чуваш ли как тревата расте?
Да или не? Да или не?
bimbambum
Gymnastics Expert
Gymnastics Expert
 
Мнения: 302
Регистриран на: Съб Мар 17, 2018 10:41 am

Re: Проблеми в отбора на Украйна

Мнениеот emil_bs » Пон Юни 01, 2020 2:25 am

Ами надявам се да се върнат. Но не ми се вярва Дерюгина да ги приеме, след като ѝ се е наложило да вкарва индивидуални гимнастички в ансамбъла. А и не смятам, че тези момичета просто така са се отказали след години в отбора. Особено Анастасия. А и Мария също беше още в отбора ансамбъл девойки през 2017-та (заедно с Влада), доколкото си спомням. Тези момичета не заслужаваха да ги "откажат" така.

Ето интересен клип с отбора публикуван на 5-ти май в официалната инстаграм страница на школата на Дерюгини - deriuginaschool.ua - https://www.instagram.com/p/B_zSFdjDlQx/
Отборът явно е бил непроменен до този момент, иначе едва ли щяха да го публикуват. Самото видео е от 2019, преди световното в Баку (дори Валерия Ханина е включена като резерва, тя се отказа миналата година и сега е помощник треньор).

Има и друг интересен момент - те имат гимнастичка, която е била в ансамбъла (макар и за кратко - за Универсиадата 2019), но не я използват - това е Альона Дяченко. Тя има качества и биха могли да я ползват, вместо Никол или Йева. Но и Дяченко е гимнастичка, която Дерюгина последователно пренебрегва от много време. Доколкото знам, Альона не е спряла да тренира напълно, но последно време се изявява повече като треньор, като помага с тренирането на по-младите. Сега беше момента да я вземат в ансамбъла, пък дори и като резерва.

И другия момент е защо жертват толкова добра, изградена индивидуална гимнастичка (със собствен стил и излъчване) като Йева Мелешчук. Тя, според мен, заслужаваше да остане индивидуално. Едва ли са я питали дали иска да е в ансамбъл. Въобще, тази история ми се вижда много неприятна и съм склонен да обвинявам Дерюгини, тъй като те еднолично решават съдбата на всички и нищо в украинската ХГ не става без тяхната благословия.
emil_bs
Световен шампион
Световен шампион
 
Мнения: 1511
Регистриран на: Чет Фев 16, 2017 12:42 am
Местоположение: Бургас

Re: Проблеми в отбора на Украйна

Мнениеот bimbambum » Пон Юни 01, 2020 3:16 pm

Всичко това са, тъй да се каже, косвени улики ;)
Само недей ме нервира така.
Гледай природата, слушай дъжда.
Чуваш ли как тревата расте?
Да или не? Да или не?
bimbambum
Gymnastics Expert
Gymnastics Expert
 
Мнения: 302
Регистриран на: Съб Мар 17, 2018 10:41 am

Re: Проблеми в отбора на Украйна

Мнениеот emil_bs » Пон Юни 01, 2020 6:01 pm

Официална информация няма, можем само да гадаем. Дори не благоволиха да съобщят имената на момичетата, които са се "отказали". Това как ви се струва? Дали е уважително към тези момичета, които са дали толкова много на отбора? Дори да са се отказали сами без причина, това значи ли че трябва да има такова пренебрежително отношение към тях, каквото демонстрира Дерюгина във видеото?

В пост на потребител във Фейсбук на страницата на украинската федерация видях посочени имената на момичетата, които са се отказали - Анастасія Возняк, Діана Мижерицька, Тетяна Довженко. Т.е. Диана е напуснала, а не Мария, както предположих по-рано (ако може да се вярва на поста, тъй като не изглежда да е на официално лице). Диана беше в отбора от 2017-та. А Татяна беше част от ансамбъл девойки през 2017-та (заедно с Влада Николченко и Мария Височанска).
emil_bs
Световен шампион
Световен шампион
 
Мнения: 1511
Регистриран на: Чет Фев 16, 2017 12:42 am
Местоположение: Бургас

Re: Проблеми в отбора на Украйна

Мнениеот Binamalina » Пон Юни 01, 2020 7:50 pm

Трудно ми е да съжаля Дерюгини. Сградата, в която тренират момичетата е в ужасяващо състояние от доста отдавна. Не ми се вярва едва миналата седмица да са ги уведомили, че трябва да напуснат. За да се приведе залата в подходящ вид, трябват много пари и явно държавата по някаква причина не желае да ги даде. Точно на Дерюгини няма да им е трудно да намерят друго място и да се преместят, но е по-лесно, когато някой друг плаща. Те отдавна не правят разлика между клуб "Дерюгина" и НО. Видя се, че и на други места се работи добре, Погранична е страхотен пример. Според мен ги е страх, че ще си загубят позициите на велики и единствени.
За напусналите отбора не знаем нищо засега. Може да става дума за пари, може да е отношения вътре в отбора или с ръководството. Ще се чуе.
Binamalina
Gymfan
Gymfan
 
Мнения: 123
Регистриран на: Сря Сеп 04, 2013 1:56 am


Назад към Новини. Общи дискусии.

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron